Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Házi verseny, 2017. 10. 07. kispesti-verseny-2017.-10.-14-021.jpg

Jó néhányan elindultunk egy barátságosra, jó kedvűre sikeredett versenyen. Köszönhetően elsősorban volt, nagyszerűt tanítványomnak, Jakus Gabinak, valamint édesapjának, Jakus Józsinak. Pompás, ember 22751382_1256573841143873_1104216517_o.jpg22789917_1256573824477208_474785858_o.jpgkispesti-verseny-2017.-10.-14-003.jpgkispesti-verseny-2017.-10.-14-045.jpgcentrikus verseny volt, ahol sportolóink sok éremmel, oklevéllel és egy kupával gazdagabban térhettek haza, kicsik is, nagyok is. Gratulálok mindenkinek!

 

Tököl-kupa, 2017. Három versenyzőnk indult: Senior korosztályban Fodor Zoltán, juniorban Bellovicz Tamás, és CI-ben Bellovicz Bence. Őszintén szólva, nem a legsikeresebb versenyünk volt, így csak egy ezüst (Zoli) és egy bronz (Bence) érem jutott nekünk. Látszott, hogy kevés versenyre járunk, de nem is ez a fő célunk. Szeretnénk egészséges, becsületes fiatalokat nevelni, ebben viszont eredményesek vagyunk. Köszönöm a versenyzőknek a részvételt.22375246_1246364988831425_85146562_o.jpgtokol-kupa.-2017.-10.-07.---4..jpg

 

 

 

 

  tokol-kupa-2016.-okt.-08.-004.jpg

Hosszú kihagyás után ismét elkezdődtek az őszi versenyek. Nem igazán tudtuk hozni a jó formát, látszott a kihagyás... Négy versenyzőnkből mindössze ketten tudtak érmet elhozni. Hiányzott a győzni akarás, a koncentráció, és legfőképp a versenyrutin. Érdekes, hogy az idegen ellenféllel vívott csatában mindannyiuk bizonytalan, erőtlen formát mutattak, de a házi versenyen parádéztak a résztvevők: Gurmai Gyuszi, és Jancsó Dominik, közülük most Dominik bizonyult jobbnak egy hajszállal. Bellovicz Bence élete első nagy versenyén biztos vezetés után a véghajrában hibázott, így  "csak " ezüstérmes lett. Testvére, Tamás ezúttal lemaradt a dobogóról. Sovány vigasz, de a bírók sem álltak a helyzet magaslatán,  mentség, hogy legalább mindkét oldalra egyformán, elég sokat hibáztak.

 

Augusztus végén Gyurcsák Niki részt vett a Dublinban rendezett világbajnokságon. Nagyon nehéz felkészülés után utazott ki a válogatott keret tagjaként. Sajnos nem kedvezett sem a sorsolás, sem a szerencse, így a későbbi dobogós helyezett versenyzőtől kikapott, így a 9-16. helyen végzett, ami azért így is dicsőség, a világ elitjébe tartozni. További eredményes munkát kívánunk! (Kép sajnos nem érkezett.)budapesti-vilagkupa-2016.-05.-13-16.-001.jpg

budapesti-vilagkupa-2016.-05.-13-16.-004.jpgIsmét egy színvonalas, nehéz verseny: Világkupa Budapesten, 2016. máj. 13-16. Az egyre szebben dolgozó versenyzőink ugyan most kevesebb éremmel végeztek, de ugyanakkor óriási eredménynek tekintem, hogy minden esetben nagyon szoros küzdelemben kaptak ki, végeredményben egy bronzéremmel lettünk gazdagabbak. A betegséggel küzdő Gyurcsák Niki most nem a legjobb formáját hozta. Gurmai Gyula rengeteget fejlődött, hajszálon múlott a továbbjutása. A csapat "becsületét" most Jancsó Dominik mentette meg, kétszeresen is. Egyrészt Ő volt a bronzérem megszerzője. Másrészt azt gondolom, megérdemelne egy fair-play díjat: Történt ugyanis, hogy az olasz ellenfele nem jelent meg a tatamin, így Dominikot kihirdették győztesnek. Nem sokkal később, a kihirdetés után mégiscsak megérkezett az olasz fiú, zöld övvel a derekán. Természetesen tiltakoztunk, mert a kiírás úgy szólt, hogy "under green belt", és nem úgy, hogy "green belt, and under green belt" Nem vagyok angol tolmács, ezért én úgy értelmeztem, hogy "zöld öv alatt". Erre hivatkozva a ragaszkodtunk a kihirdetett eredményhez, ami az olaszoknál nagy nemtetszést váltott ki. A késéssel nem foglalkoztunk volna, ezen ne múljon a tisztességes küzdelem. Sajnos a vezetőbíró erre azonban nem volt kíváncsi, csak az igenre vagy a nemre. Végül a verseny főbírájához fordultam, elmagyarázva a döntésünk okát. Ő felvilágosított, hogyan kell értelmezni a "zöld öv alatt"-ot, és hogy jogosan nevezett az olasz fiú. Mellesleg ezt megtehette volna a pástvezető bíró is, de vele nem lehetett kommunikálni. Így már természetesen nem értünk a szabályok adta jogunkkal, és lehetőséget biztosítottunk a küzdelemre. A sors nagy elégtétele volt, hogy Dominik nyert magabiztosan, 6:2-re, gratulálunk neki. Továbbá az olaszok is megértették a szituációt, sportszerűen gratuláltak a győzelmünkhöz és barátsággal váltunk el.

    Összességében, technikailag nagyot léptünk előre, de van még fejlődni valónk, elsősorban mentálisan, "fejben".

Sz. Attila

 

ausztrian-classic-2016.-04.-15-17.-013.jpg   Következő versenyünk Innsbruck, Austrian Classic, 2016. 04.15-17. Egyesületünk történetében az eddigi leghosszabb verseny volt. Nem túlzás ezt Európa egyik legrangosabb versenyének tekinteni a kb. 2500 résztvevővel. Versenyzőink több kategóriában is (életükben először) kipróbálták magukat, és mindhárman bronzérmet szereztek. Lett volna esélyük fényesebb érmet is szerezni, talán majd a rutin megszerzése után... Egyenlőre erre vagyunk büszkék, újoncként belecsöppenni ekkora rendezvénybe, nagy kihívás volt!

Békéscsabán jártunk, a diákolimpián. Ezúttal csak egy bronzéremre futotta. Legújoncabb versenyzőnk, Gurmai Gyuszi szépen dolgozott, ami tőle tellett, megtette, azonban ez kevés volt a továbbjutáshoz. Jancsó Dominik küzdelmének első fele minimum "erősen kifogásolható" volt. Hiába volt a második menet az "igazi", késő volt az ébredés... Gyurcsák Niki bronzérme volt az egyetlen trófeánk. A képen Gyuszika mérkőzésének egy pillanata látszik.diakolimpiai-kep--4--2016.04.09..jpg Szép támadás, az ellenfélnek köze sem volt hozzá, éppen háttal volt, mégis ő kapta a pontot...


szlovak-open-2016.-02.20.-010.jpgszlovak-open-2016.-02.20.-012.jpg

 

Egy héttel Horvátország után Szlovákia. Ezúttal Besztercebányára látogattunk el, és nem bántuk meg. Javult az eredményességi listánk, és ismét nagyszerű mérkőzéseket láttunk. A rutintalanságon kívül semmi komoly kifogásom nem lehet a harcosokkal szemben: Gurmai Gyula talán a legszebb technikával küzdött, lehet, az eredményesség rovására: nem tudott továbbjutni világbajnok ellenfelével szemben. Jancsó Dominik legyőzött egy nagyon ügyes horvát fiút, és csak egy hajszálon múlott, hogy megismételje, sőt túlszárnyalja a múlt heti bravúrt. Gyakorlatilag azon múlt a győzelme, hogy egy gyönyörű kontránál lecsúszott a hatalmas lendülettől, és a rendkívül pontos találattól a kesztyűje, így elveszett a pont, és lett döntetlen az eredmény. A hosszabbításban pedig egyetlen apró ponttal maradt le a dobogóról. Gyurcsák Nikinek ezúttal jó volt a "széljárás", amit kiegészített egy (két)nagyon jó küzdelemmel is. Keményen, becsülettel harcolt, és megérdemelten gyűjtött be két ezüst érmet. Büszke vagyok a tanítványaimra! De, ha már itt tartunk, egy újabb tanítvány is debütált külföldön? Az édesanya, Gyurcsák Tünde is bemutatkozott  első külföldi versenyén, --- bíróként. Kiváló munkát végzett, rá is büszkék vagyunk!szlovak-open-2016.-02.20.-014.jpg

 

karlovac-2016.-02.-17.-002.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Folytatódik a versenyidőszak!

2016 tavaszán, több év kihagyás után újra kiléptünk a nemzetközi színtérre! Hála fiatal, és lelkes sportolóinknak, van értelme próbálkozni az eddigieknél nagyobb versenyekkel is. Először a horvátországi Karlovacba látogattunk el, ahova nem kellemes emlékek kötöttek "idegen kezek" közreműködése folytán. Ezúttal erről nem volt szó, és reális, számunkra pedig kiváló eredmények születek. Három versenyzőnk indult, Gyurcsák Nikolett, Gurmai Gyula, és Jancsó Dominik. Mindhárman teljesítették az elvárást, becsülettel, félelem nélkül küzdöttek, és alig maradtak le a dobogóról. Ki kell emelnem Dominik egyik küzdelmét, ami óriási jelentőségű volt!!! Sokszoros bajnok, világot látott, rutinos versenyzőt győzött le, bebizonyítva, hogy kis egyesületnél is lehet komoly munkát végezni, jó eredményt elérni. Gratulálok mindannyiuknak!

 

szszmiklos--2016.-02.-06..jpg

2016 első versenye: Febr. 6. Szigetszentmiklós. Az év számunkra első versenye lehetőséget adott az első versenyesek bemutatkozására edzőmérkőzés keretében, valamint a haladóbbak is "bemozgathatták" magukat.  Összesen tíz sportoló indult, és gyakorlatilag mindenki éremmel térhetett haza. A legtöbb kezdő elváráson felül teljesített, és a haladók többsége is jó eredménnyel térhetett haza. Sajnos betegeink, sérültjeink is voltak, akik hiányoztak, de remélhetőleg legközelebb már együtt lehetnek a csapattal.

Eredmények: Negyedik helyezett: Gyurcsák Nikolett, messze nem azt hozta, amit tud, remélem, a következő próbán kiköszörüli a csorbát.

  Bronzérmesek: Legény Henrietta és Torma Zsombor, mindketten óriásit csatáztak!        Ezüstérmesek: Dani Ádám, Bessenyei Zoli, aki kezdő létére bevállalt egy több, mint 20 kilóval nehezebb ellenféllel vívott mérkőzést, hatalmasat küzdve!!!, Gurmai Gyula, aki brilliáns technikával harcolt, és végül (egy "malőr" miatt elsősorban) lett második, és végül a senior Fodor Attila, aki egy rutinos ellenféllel került össze. Szikrázó csatában nyerte az első menetet 5:0-ra. A második menetben bekövetkezett egy rövidzár, és az ellenfél nyert 5:6-ra. Ha meglett volna a rutin is, hogy hogyan kell megtartani ekkora előnyt...! Ettől függetlenül  nagyszerű mérkőzés volt!!!  

Végül az aranyérmesek:

A legkisebb, a seniorunk kisfia, Fodor Bence meggyőzően dolgozott, megérdemelten nyert. Ugyanígy Dani Botond is magabiztosan szerepelt. Jancsó Dominik is meggyőző volt, fegyelmezett, technikás mérkőzéseket produkált.

Gratulálok a csapatnak!

Sz. Attila

 

És itt a következő verseny: Budaörs, Intersport kupa, 2015. 10. 24.!    Ezúttal kilenc versenyzőnk indult a megmérettetésen,  néhány "öregebb" mellett teljesen kezdők is elindultak. Ugyan a foghíjas súlycsoportok miatt előfordult, hogy  benevezett kezdők közé profik is bekerültek, de összességében  a csapat remek munkát végzett. Olyan is előfordult, hogy egyes versenyzők összekeverték a light- contact stílust a full-contacttal. Ezt talán a szövetség bírói kara egységes álláspontjának kialakításával lehetne megoldani. De ezzel együtt büszkeséggel tölt el a fiatalok hozzáállása, hogy a hobbysport mellett is remek eredmények születtek: A kicsik: Fodor Bence, Fodor Marcell, Bellovicz Bence, Torma Zsombor Is teljesítették, ami elvárható a (többségében ) első versenyes sportolóktól. Ugyan rutintalanul, de elszántan küzdöttek, és megharcoltak az érmekért.  A nagyobbak: Palotai Dóri (első versenyes, teljesen kezdő) derekasan helytállt a vereség ellenére. Kezdő létére a sors(olás) úgy hozta, hogy egy sok versenyt megjárt, tapasztalt versenyzővel kellett megmérkőznie. Le a kalappal a hozzáállása előtt!. A többiek, az öregebb rókák is kimutatták a foguk fehérjét, nagyon szép akciókkal szereztek értékes pontokat, szintén megszolgálva az érmeket. Jancsó Dominik, és Gurmai Gyula is végre kezdenek felszabadulni, és talán kezdik elhinni, hogy Ők is tudnak valamit... Nagyon jó, technikás küzdelmeket láttunk. Gyurcsák Niki magabiztosan kemény harcban utasította maga mögé a Kiralyteam-es versenyzőt, és szerezte meg a PF stílus  első helyezését. Ezenkívül bevállalta a light-contact  stílust is, ami nem igazán az ő erőssége, minden tiszteletet megérdemel! És végül, de nem utolsó sorban Huszka Norbi: Ő is belekóstolt a lightba, ahol ugyan nem tudott győzni, de annál magabiztosabban nyerte a PF stílust. Munkájával elnyerte a "legtechnikásabb" versenyzőnek járó kupát is. Összességében, a csapat a  a pontversenyben hajszálnyi különbséggel csúszott le a dobogóról, és lett negyedik Gratulálok az összteljesítményhez, és bízom benne, hogy lesz ez jobb is!!! 

Köszönöm a versenyzők, és a segítők munkáját!!!

Sz. Attila 

 

 

Ismét versenyben! 2015. 10. 10-én Szigetszentmiklóson volt a következő versenyünk. Most is négy versenyzővel indultunk, többségében újonc, szárnyait próbálgató csapattal.  Az eredmény: három ezüst, és egy bronzérem. Túl vagyunk a szorongáson, versenyzőink győztek is, vesztettek is, de  mertek próbálkozni rutintalanságuk ellenére is. Biztató volt a munkájuk, biztosan lesz folytatás, jobb eredmény egy-két év múlva...

A résztvevők: Gyurcsák Nikolett, Jancsó Dominik, Bancz Raymund, és Huszka Norbert. Gratulálok a csapatnak, és további lelkes munkát, kemény edzéseket kívánok!jenox-kupa--szszmiklos--2015.-10.-10.-003.jpg

Szőke Attila

 

xxi.-vilagkupa--szeged-012.jpgXXI. Világkupa, Szeged. Hosszú idő után ismét több versenyzővel látogattunk Szegedre. Gyurcsák Niki és Jancsó Dominik hosszú kihagyás után tért vissza a tatamira, Huszka Norbert és Gurmai Gyula pedig tavaly még szurkolóként utaztak Szegedre, első nemzetközi versenyük helyszínére. Kezdő csapatunkkal szemben a tisztes helytállás volt az elvárás, és ezt teljesítették. Kiemelném Huszka Norbit, aki talán a legbátrabban küzdött, de a többieknek sincs szégyenkezni valójuk. Az eredmény: Niki ezüst érmet, Dominik és Gyuszi pedig bronzérmet hozhatott haza. Az eredmény biztató, további kitartó, kemény edzéseket kívánok!

Sz. Attila

 

 

budaors--2015.-marc.-28.-009.jpg

Budaörs, 2015. márc. 28.

Régen volt ilyen sikeres versenyünk. Úgy látszik, lassan ismét kezd beérni munkánk gyümölcse. Hét fővel indultunk Budaörsre, és végül öt arany, és ugyancsak öt ezüstéremmel zártuk a napot. A résztvevő tizenkét csapat közül a harmadik helyen végeztünk.A többségében kezdőkből álló csapatunk igen tisztességesen, becsülettel küzdött. Különösen a kicsik okoztak kellemes meglepetést: Fodor Marci kezdett, előbb az ellenfele vezetett, majd szép lassan, remek kontrákkal, és egy gyönyörű fejrúgással fordított, majd magabiztosan nyert. Pfiszter Dominik semi-contactban, óriási csatában, a hosszabbításban egyetlen ponttal maradt alul, így ott ezüstérmet szerzett. Viszont lightban remek munkával szinte ledarálta ellenfelét, és aranyérmet szerzett. Kassa Gergő is kezdő, Ő is bátran helytállt, és két ezüstéremmel gazdagította az eredménylistát. Trompos Réka most halványabban "muzsikált", így csak ezüstérmet szerzett. Gurmai Gyula bizonytalan kezdés után lassan magára talált, és szintén magabiztosan nyert aranyérmet. Remek képességei jobban kidomborodnának, ha rendszeresebben venne részt a versenyeken. Gyurcsák Niki első mérkőzésén magabiztosan nyert, de a döntőben sajnos alulmaradt egy világot járt rutinos versenyzővel szemben, így Ő is ezüstérmes lett. Látszott a sok-sok kihagyás, sérülések. A nap "hőse" számunkra Huszka Norbi volt, aki Dominikkal és Gergővel együtt bevállalta mindkét kategóriát, és ráadásul mindkettőt meg is nyerte, két aranyéremmel bővítve a dicsőségtáblánkat. Semiben simán győzött, viszont lightban nagy csatát kellett vívni a győzelemért. Fejben, lélekben erősebb volt ellenfelénél a végjátékban, és ez döntött. Munkájával kiérdemelt még egy kupát is, ami a legjobbaknak járt.Gratulálok minden versenyzőnknek, és köszönöm a csapat többi tagjának nevében is a remek szereplést. Köszönet illeti a felkészítésben résztvevő segítőket is: Fodor Zoltán, Ulrich Zoltán, és Hajzer Erzsébet Tünde.

Szőke Attila

 

 

Meghívásos verseny, Szigetszentmiklós.wp_20150202_19_12_44_pro--1-.jpg

A versenyen 2014. jan. 31-én hét versenyzővel vettünk részt, javarészt kezdőkkel. Többségük az elvárásoknak megfelelően szerepelt, azonban feltétlenül ki kell emelni néhányukat: Gyurcsák Nikolett az év eleji forma ellenére is magabiztosan győzött. Huszka Norbert és Pfiszter Dominik kipróbálta a számukra a light-contact stílust, és mindketten igen kemény, nagy csatát vívtak, le a kalappal előttük!. Dominik a nézők, edzők, vezetőbíró egyhangú véleménye szerint magabiztosan (sokszor a tatamin kívülre kényszerítve ellenfelét) győzött, de sajnos a pontozóbírók más mérkőzést nézhettek... Gratulálok a csapatnak!

Sz. Attila

Intersport-kupa, Budaörs, 2014. 10. 18. 

2014.oszi-versenyek-017.jpg

Ezen a versenyen már több, 7 versenyzővel vettünk részt, többségében teljesen kezdővel. Trompos Réka a 2. helyen végzett, nem ez volt élete legjobb mérkőzése. Jancsó Dominik hosszú kihagyás után szintén 2. lett, itt látszott a hosszú szünet eredménye.  Gurmai Gyuszi hasonló eredménnyel és teljesítménnyel szerepelt. A most következők viszont minden elismerést megérdemelnek: Huszka Dani élete első versenyén remek hajrával 6.1-ről tudott fordítani, és nyerte mérkőzést, végül ezüstérmes lett. Kassa gergő szintén első versenyes létére óriási csatát vívott, hősiesen, bátran támadott, pontokat szerzett, és végül alig maradt alul. Teljesen megérdemelt az ezüst érme. és végül az aranyérmesek: Ugyancsak első versenyes volt Huszka Norbi, magabiztosan, szép technikákkal szerezte meg az első helyet. És végül. Szintén több éves kihagyás után Gyurcsák Niki is visszatért. Nehezen indult a mérkőzés, de aztán felpörgött, és magabiztosan nyerte az aranyérmet. Ráadásul különdíjat is kapott szép technikájáért. 

Összességében: senki nem tért haza érem nélkül, két arany, és öt ezüstérem a mérleg.

 

Tököl- (Jenox)kupa, Szigetszentmiklós, 2014.10. 04.

Két fővel vettünk részt a versenyen: Trompos Réka, és Bellovicz Tamás. Réka egy rutinos, világlátott

2014.oszi-versenyek-005.jpg

 versenyzővel került össze az első helyért, sajnos alulmaradt. kezdő létére harcolt tisztességgel, de látszott a rutintalanság. Tamás szintén egy világbajnoki résztvevőtől kapott ki, hiányzott a kezdeményező készség, valamint mindkettőjüknél a nyár-végi edzőtábor. a mérleg így egy darab ezüstérem Réka részéről. 

 XX. Világkupa, Szeged, 2014. máj. 16.

A nagy jelentőségű, jubileumi XX. Világkupára egyesületünkből csupán egy versenyzőnk nevezett, Bellovicz Tamás. A hírek szerint rendkívül kemény belorusz harcossal kezdett. Nem is okozott csalódást, nagyon durván, sok szabálytalansággal kezdett, és elhúzott 0:3-ra. Ekkor Tomi felocsúdott kezdeti dermedtségéből, és magára talált. Egymás után gyártotta a pontokat, és megfordította az eredményt, olyannyira, hogy a vége 13:3 lett, technikai K.O. Nagyon kemény csatában, teljesen megérdemelten szerezte meg a győzelmet. A továbbjutásért folyó küzdelemben egy nagyon rutinos, sok versenyt megjárt ellenfelétől kapott ki, így a végén a bronzérmet vehette át. Feltétlenül meg kell említenem Gurmai Gyula és Huszka Norbert nevét is, akik csak azért utaztak Szegedre, hogy buzdítsák csapattársukat, és segítsenek barátjuknak a bemelegítésben. Példamutató hozzáállás! Köszönjük Nekik, és Tamásnak pedig gratulálunk a bronzéremhez, amiért tisztességesen megharcolt, és nem "csak úgy" az ölébe hullott. Mindezt a felvételi vizsgák, előkészítő tanfolyamok közepette, heti 2-3 edzéssel érte el, ami külön is figyelemre méltó.

Szőke Attila

xx.-vilagkupa--szeged-005.jpg

 

 

xx.-vilagkupa--szeged-008.jpg

 

 

 

 

 

 

xx.-vilagkupa--szeged-007.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Világkupa képei.

 

 

 

 

Jenox-Kupa, 2014 febr. 1. Szigetszentmiklós.

3, szinte teljesen kezdő versenyző képviselte a Dragonteam-et Szigetszentmiklóson. Csirke Levi nagy bátorsággal, harciasan kezdett, és hatalmas csatában egyetlen ponttal győzött. Trompos Réka ugyanilyen lendülettel támadta sokkal rutinosabb ellenfelét, és jól kezdett, de a rutin azért felülkerekedett, így második lett. Gurmai Gyula élete második versenyén rögtön a legnehezebb ellenféllel kezdett, és meggyőző , több pontos különbséggel kerekedett felül.  A döntőben ennél kissé könnyebb ellenféllel került szembe, és magabiztosan nyert. Gratulálok mindhárom sportolónak, és egyúttal köszönöm a felkészítést Fodor Zolinak, Gyurcsák Tündének, valamint az alapozást, ami nélkül nem sikerülhetett volna - Ulrich Zoltánnak. 

     

 

4 Fight-Kupa, Budapest
 A 4-Fight-Kupa III. fordulója jún. 8-án zajlott le. Minden versenyzőnk igen dicséretesen szerepelt:
A teljesen kezdő Trompos Réka gyerek kat-ban élete első versenyén vett részt, ráadásul a megszokott semi helyett light-stílusban. Bátran harcolt, de az ellenfél rutinja sajnos döntő volt. Nagyon bíztató volt a hozzáállása a versenyhez, akárcsak az edzésekhez, remek kislány! Másik gyermekünk Csirke Levente is élete egyik legjobb mérkőzését vívta, alig maradt le az első helyről. Bellovicz Tomi élete első aranyérmét érte el nagyon kemény csatában, osztrák ellenféllel szemben. Okosan, fegyelmezetten harcolt, megérdemelt volt a győzelme. Jancsó Dominik teljesítménye is remek volt. Helytállása azért is figyelemre méltó, mert a vége előtt 10-15 másodperccel, 8-8-as állásnál rosszul lett. A fogvédő irritálta, hányingere lett. Miután könnyített magán, a „fight!” vezényszó után rögtön bevitt lábbal egy találatot, és győzött, vége is lett a mérkőzésnek.
   Mindnyájuknak gratulálok a remek helytállásért.
     Szőke Attila

10091_305694606231806_748604991_n.jpg

                                                Sashalom, 2013. máj. 11.
 
Sok betegség, hiányzás, stb. miatt igen kis létszámmal, két versenyzővel vettünk részt a sashalmi területi versenyen. Illés Dominik (gyermek kategória) és Jancsó Dominik (kadett korosztály) képviselték egyesületünket. Mindketten ezüstérmesek lettek. Annak ellenére, hogy rutintalan versenyzőknek számítanak, teljesítményük dicséretes, gratulálok Nekik.
Szőke Attila
                                                  Karlovac
 
A horvátországi Karlovacban két versenyző képviselte egyesületünket. Kiss Zalán és Zajácz Bence. Népes mezőnyben indulhattak, Zalán csoportjában 32 induló nevezett, Bencéében 16. Bence kezdett, horvát ellenfele visszalépett, így a 8-ba került, ahol a sorsolás alapján biztos volt a dobogós helyezés. A sors útjai azonban kifürkészhetetlenek. Történt ugyanis, hogy egy „láthatatlan kéz „ átírta a sorsolást, természetesen nem a mi javunkra. Így a négybe jutásért kellett egy rangadót vívni, ahol egyetlen pont döntötte el a mérkőzést, tehát megkérdőjelezhető, hogy jogos volt-e a kiemelés. Ezzel együtt a mérkőzés igen magas színvonalú, küzdelmes volt.                                                                               Másik versenyzőnk, Zalán két győztes mérkőzés után került a nyolcba, ahol egy világbajnokkal, aki nálunk lett korábban bajnok, vívott kemény csatát, és mindössze néhány ponttal maradt alul.
    Mindkét versenyzőnkre büszke vagyok, példamutató volt a küzdelmük, hozzáállásuk.
 Szőke Attila                                                                                                   

Elkezdődött a 2013-as versenyszezon, és ennek első eseménye a jan. 27-i Taksony Vezér Kupa volt. Kilenc versenyzővel szerepeltünk, és szinte mindenki éremmel, oklevéllel térhetett haza. Külön öröm volt számomra, hogy sok újonc volt, és kivétel nélkül mindenki becsülettel helytállt, és derekasan harcolt.

1. Zajácz Botond (6-7 évesek) PF 25 kg 4. Hely (Nyert mérkőzéssel) Első versenyes.
2. Török Sándor ( C-1) PF 42 kg 2. Hely Első versenyes
3. Zajácz Bence (C-1) PF 40 kg 3. Hely (Két súlycsoporttal följebb indult)
4. Kiss Zalán (C-1) PF 35 kg 1. Hely
5. Illés Dominik (Gyerek) PF 26 kg 2. Hely
6. Csirke Levente ( Gyerek) Csak kéz 25 kg 2. Hely.
7. Kepics Botond (6-7 évesek) PF 25 kg 2. Hely. (Első versenyes)
8. Jancsó Dominik ( C-1) PF 42 kg 3. Hely
9. Vajday Márk (Gyerek) 29 kg 2. Hely

Ki kell emelnem Kiss Zalánt, aki magabiztosan nyerte a súlycsoportját, valamint Zajácz Bencét, aki ellenfél híján két súlycsoporttal feljebbi, VB-érmes ellenféllel harcolt, és küzdelmük igazi közönségsikert aratott. Török Sándor, Illés Dominik, Kepics Botond és Vajday Márk egyaránt döntős volt, és hajszálon múlt, hogy nem első helyen végeztek. Az egész mezőny legkisebbje is nagy tapsot kapott, a mindössze 17kg-os Zajácz Botond.
Csak gratulálni tudok a bíztató kezdéshez.

Szőke Attila

 

Egyszer volt, hol nem volt… - Csepeli sárkányok diadala

Régi idők meséinek nélkülözhetetlen szereplője a tűzokádó sárkány. Mai elbeszélésünk kis sárkányai azonban – ellentétben elődeikkel – a mosolyukat, no és nem utolsó sorban az érmeiket villogtatják félelmetes fogsoruk helyett…
Javában még a napsütéses ősz derekán történt egyszer, hogy négy kis csepeli sárkány elindult szerencsét próbálni. A legifjabbik közülük épp szeptemberben lépte át első ízben az iskola küszöbét, de a legidősebb sárkányfiú is alig múlt tizenegy esztendős. Egy szombati hajnalon kissé álmosan bár, de annál nagyobb lelkesedéssel Bordány felé vették útjukat, hogy próbára tegyék kick-box tudásukat a Nyílt Harcművészeti Szervezet versenyén. Tették mindezt abban a reményben, hogy méltón képviselik majd csapatunkat, a Dragon Team Egyesületet – s visszatekintve a szeptember 29-i versenyre ma már méltán kijelenthetjük: ez így is történt. De ne szaladjunk ennyire az események elébe!
Megérkezvén a bordányi tornacsarnokba versenyzőink, név szerint Csirke Levente, Kiss Zalán, Zajácz Bence és Vajday Márk legelőbb szinte azonnal „birtokba vették” a helyszínt, hajnali bágyadtságuk egy szemvillanás alatt tovatűnt. Szerencsére apróságaink – akikre a képek tanúsága szerint már nem is minden esetben illik e jelző – kimondottan vidáman, rendíthetetlen jó kedvvel, lendülettel, s nyerni akarással várták, hogy végre próbára tegyék tudásukat.
Elsőként a legifjabb sárkány, Levi – ahogy a csapatban hívjuk – állt a ringbe. Ellenfelét látva elsőként még a szívünk is összeszorult, tekintve, hogy a másik fiú legkevesebb egy fejjel, s minden bizonnyal három-négy esztendővel is idősebb volt a mi kis törékeny fiúcskánknál. Szőke legénykénk azonban nem ismer lehetetlent, s még akkor sem hátrált meg, amikor a mérkőzés első pillanataiban gyomron találta őt ellenfele. Hatalmas szeme néhány könnycseppet ejtett ugyan, ami - valljuk meg magunk között - az ő helyében velünk is megesett volna. A kis legény harci kedvét azonban ez sem szegte, töretlen lendülettel ment előre, harcolt, küzdött – hősiesen. Végül azonban a fizika törvénye erősebbnek bizonyult, s a nagyobb fiú vonult ki győztesként a pástról. Ennek ellenére minden kétséget kizáróan kijelenthetjük: Levi élete legjobb mérkőzését vívta, soha nem voltunk még ennyire büszkék rá.
Ahogy a napkorong tovább haladt az égen, sárkánymesénk új fejezethez érkezett. A csapatból másodikként Márk került a figyelem középpontjába. Ellenfele, aki nem mellékesen a lányversenyzők táborát gyarapította, élete második versenyére érkezett Bordányba. Összecsapásuk során először az ifjú hölgy gyűjtötte szorgalmasan a pontokat, s bár egyikük sem mondható rutinos versenyzőnek, mégis megajándékoztak minket néhány valóban szép pillanattal. Ügyesen „ismerkedtek” a mérkőzés során, s végül talán a mesebeli tündérek is a segítségünkre siettek, hogy bezsebelhettük a győzelmet. Az összecsapás végét jelentő, berepülő bokszkesztyűt csupán egy gondolattal előzte meg Márk ellenfelére mért fejrúgása, ami végül a mi javunkra billentette a mérleg nyelvét.
A legifjabb, valódi megmérettetést még keveset látott versenyzőink után rutinosabb sárkányaikért izgulhattunk. Zalán és Bence csapatunk élvonalának képviselői, akik több éve rendszeresen látogatják az edzőtermet, ennek ékes bizonyítéka számos érem, amely eddigi pályafutásukat fényesíti.
Az ő megmérettetésük ezúttal egymás elleni küzdelmük volt. Vegyes érzelmekkel áll ilyenkor az ember az „oldalvonalon”: részint tudjuk, hogy a végén mindenképpen nevetünk, ugyanakkor azt is bizton tudjuk: sírunk majd. Nehéz az érzelmeket megosztani, ezt is tanulni kell: ha úgy adódik, együtt nevetünk, s együtt is sírunk. Izgalmas, mozgalmas összecsapásnak lehettünk szemtanúi, amely végül Bence győzelmével zárult. Bár ez az a különleges helyzet, amikor a második helyezett sem vesztes a mi szemünkben.
A végső, mindent eldöntő meccset így Bence és Márk vívhatta egymással. A gyakorlott versenyző és a szárnyait még épp csak próbálgató sárkány állt egymással szemben. A hétköznapokon csapattársakként segítik egymás munkáját, ezúttal azonban egymás ellen kellett küzdjenek. A végeredmény meglepetést nem okozott, Bence diadalmaskodott, ugyanakkor Márk is igyekezett bizonyítani eddig megszerezett tudását.
A bordányi verseny ily módon éremesővel zárult a Dragon Team csapatának: Levi és Zalán bronzéremmel térhettek haza, Márk ezüstérmet tarthatott a kezében, az aranyérem csillogását pedig ezúttal Bence tapasztalhatta meg. Gratulálunk nekik!
Így esett, hogy e modern mese főszereplői sárkányok ugyan, e varázslatos nap története a számunkra végső soron mégis inkább egy tündérmese lett.

Utánpótlás Magyar Bajnokság

Ismét kedvezőtlen előjelekkel kezdődött az ezévi OB, mert akárcsak tavaly, ismét az edzőtáborunk első napjára tették szinte az utolsó pillanatban a versenyt, hiába terveztük el gondosan még télen, hogy mikor is kezdődjön az edzőtáborunk. Ennek ellenére a folytatás szenzációs volt. Egyre-másra gyüjtöttük az érmeket, és szinte minden versenyzőnk éremmel zárhatta a versenyt.
Bronzéremmel távozhatott Kiss Zalán, az OB-n újonc Csermely Brúnó, és Tamás Alex.
Ezüstérmet szerzett Gyurcsák Nikolett.
Aranyérmeseink: Birtha Benjámin, aki minden mérkőzését technikai ko-val nyerte,
Birtha Dominik, Szabó Bence.
Érdekesség, hogy mindhárman egyúttal ranglista-vezetők is.
Gratulálok minden egyes versenyzőnek!
Szőke Attila

Világkupa

Máj. 16-17-18-án zajlott Szegeden a 2012. évi Világkupa, ahol viszonylag kis létszámmal vettünk részt. Ennek ellenére sikerült két bronzérmet és két aranyérmet begyűjtenünk.
Bronzérmeseink: Az újoncnak számító Birtha Benjámin, és a gondokkal küszködő Gyurcsák Nikolett.
Aranyérmeseink: Birtha Dominik, aki idén szinte mindent megnyert, amit lehetett, valamint Szabó Bence, aki szintén sikeres volt ebben az évben.
Akik nem jutottak föl a dobogóra, szintén remekül helytálltak, de még kell egy kis idő a felzárkózáshoz.
Gratulálok mindenkinek!
Szőke Attila

Austria Classic

2012. ápr. 26-án zajlott le az egyik legrangosabb európai kick-box viadal, az ausztriai Innsbruck-ban. Három versenyzőnk indult:
Zajácz Bence egyre javuló formát mutat év eleje óta, de sajnos ez kevés volt a továbbjutáshoz. Birtha Dominik szerencsés sorsolását egy "láthatatlan kéz" közbenyúlása megváltoztatta, és áttette a másik ágon lévő többszörös olasz bajnok ágára, így Ő is kiesett, pedig technikailag megérdemelte volna a továbbjutást. Jellemző, hogy a leendő ellenfele teljes edzői gárdája argus szemekkel tanulmányozta minden mozdulatát.
Gyurcsák Nikolett volt ezen a versenyen az egyetlen indulónk, aki megvédte a csapat becsületét, és éremmel térhetett haza. Sajnálatos, hogy nem hitte el, hogy a bronzéremnél többre képes, technikailag jóval képzettebb volt az elődöntői ellenfelénél, csak hajszállal kapott ki. Remek küzdelmekkel lépett túl ellenfelein, akár döntős is lehetett volna. Remélem, legközelebb jobb eredményeink születnek, de ezért mindannyiunknak keményen kell dolgoznunk.

A készült fotók a képgalériában találhatók.
Szőke Attila

 

4-fight-kupa 2. fordulójának

Máj.6-án zajlott a következő erőpróba Esztergomban, ahol az eddigi kezdő versenyzőink is remek teljesítményt nyújtottak. Nem sikerült mindenkinek dobogóra kerülnie, de a legutóbbi hasonló versenyhez képest lényegesebben jobb formát, jobb teljesítmény mutattak, technikailag is sokat fejlődtek. Így pl. Jancsó Dominik, Kolozsvári Marci, Csermely Brunó, de ez a megállapítás mindenkire vonatkozik. Óriási csatákat láttunk, sokszor csak egyetlen ponton múlt, hogy ki lett a győztes. Az egész csapatnak gratulálunk. Külön köszönöm a felkészítésben segítséget nyújtóknak és a versenyen segítőknek a munkáját. Ulrich Zoltán, Fodor Zoltán, Medveczki Anna, Kiss Sándor, Hajzer Erzsébet Tünde, Szabó Attila.

A dobogósok:

2012.05 4-fight-kupa Semi-contact
Gyerek 25 kg
Sinkó Flórián 1 helyezés
Ferenci Róbert 2 helyezés, light-contact: 2. helyezés
Gyerek 28 kg
Birtha Benjámin 2. helyezés
Gyerek 28 kg
Illés Dominik 2. helyezés
Gyerek 32+ kg
Hornyák Dominik 3 helyezés
Cadett I 32 kg
Birtha Dominik 1 helyezés
Cadett I 47+ Lány
Hornyák Noémi 2. helyezés
Cadett II 63 kg
Szabó Bence 2 helyezés

Gratulálok mindenkinek
Szőke Attila
 

Diákolimpia Békéscsabán

Március 10-e volt a 2012-es év Diákolimiájának a napja, ami ezúttal Békéscsabán zajlott le. A Dragonteam számára újabb siker, valamint újabb előrelépés volt a tavalyihoz képest. Több új versenyzőnk is bemutatkozott, akiktől csak a tisztes helytálás volt elvárható az igen erős, színvonalas mezőnyben. Azt gondolom, és a jelenlévők is megerősíthetik, egyetlen újoncban sem kellett csalódnunk, ezúttal derekasan, fegyelmezetten küzdöttek a jóval képzettebb ellenfelekkel szemben. Dícséret illeti Csermely Brúnót, Kiss Zalánt és Bellovicz Tamást a teljesítményükért, a hozzáállásukért. Ezenkívül ki kell emelnem Birtha Benjámint, aki kiváló teljesítménnyel megnyerte a 25 kg-os "óriások" versenyét, pedig a döntőben rendkívül kemény ellenfelet utasított maga mögé. A haladók is szépen dolgoztak, Zajácz bence az év eleji gyengélkedés után most az idei legjobb küzdelmét mutatta. Ugyan a továbbjutáshoz ez kevés volt, de reméljük, az emelkedő tendencia folytatódik. Birtha Dominik remek teljesítménnyel nyerte a mérkőzéseket, és nyerte meg a 32kg-os súlycsoportot. Emeli ennek a fényét, hogy ismét sikerült legyőzni a Kiralyteam-es favoritot. Gyurcsák Nikolett nem a legjobb napját fogta ki, ez csak bronzéremhez volt elég, pedig a tényleges tudása, képessége alapján nyugodtan kijelenthetem, akár első is lehetett volna. Talán legközelebb... Utoljára Szabó Bence lépett tatamira. Megnyugtató fölénnyel nyerte a mérkőzéseket, de őszintén szólva, Ő sem a tényleges tudását mutatta, és biztos, hogy ez a teljesítmény később kevés lesz. Bízom benne, hogy ismét előveszi a rejtett tartalékait, és teljes gőzzel fog készülni az ausztriai versenyre.

diakolimpia2.jpg
 

Összegezve: a csapat munkájával, hozzáállásával rendkívül elégedett vagyok. a tavalyi eredményekhez képest is egy lépést tettünk előre, és ez is jelzi, hogy piciny egyesületünk jó úton jár. További sikereket kívánok a versenyzőinknek!  Egyúttal hadd köszönjem meg segítőimnek is a munkáját, mert ez természetesen nem csak egy ember tevékenységének erdeménye. Ulrich Zoltánnak, Fodor Zoltánnak, Kiss Sándornak, Medveczki Annának az edzéseken nyújtott egítségükért jár köszönet, de nem szabad elfeledkeznünk a szülőkről sem, akik teljes erőbedobással, lelkesedéssel segítik-- ki-ki saját tehetségével-- az edzések sikerét.
Köszönet mindenkinek.

diakolimpia.jpg

Az eredmények:
Gyerek 25 kg: Birtha Benjámin aranyérem
28 kg: Kiss Zalán bronzérem
32 kg Birtha Dominik aranyérem
cadett1 +47kg Gyurcsák Nikolett bronzérem
cadett2 63kg Szabó Bence Aranyérem
Gratulálok!
Szőke Attila

Szlovák Open

A Dragonteam négy versenyzővel vett részt a szlovákiai Besztercebányán rendezett "Szlovák Open" kick-box versenyen, amely a magyar mezőnyben is pontszerző verseny, ezért nagy jelentőségű. Két sportolónk ért el bronzérmet, és egy pedig aranyéremmel tért haza. Mindegyik versenyzőnk remekül helytállt az apróbb hibák ellenére. Ami viszont ennél is fontosabb, bebizonyosodott, hogy a Dragonteam-nél sem csak a kicsikkel lehet eredményt elérni, hanem a nagyokkal is, és a tisztességgel, becsülettel végzett munka előbb-utóbb meghozza gyümölcsét.
Eredmények: Gyurcsák Nikolett bronzérem, Birtha Dominik bronzérem, Szabó Bence aranyérem.

Eszéki verseny

Dec. 17-én ismét külföldre látogattunk, méghozzá Eszékre. Meglehetősen nehéz nap lett ebből a szombatból:
A buszunk hajnali öt órakor indult, és 9h körül meg is érkeztünk. Az első meglepetés az volt, hogy nem lehetett valami furcsa rendelet miatt euróval fizetni, így rohanás pénzt váltani. A második: a kiírással ellentétben nem lett csapatverseny, pedig készültünk rá, és így nagyon elszomorodtunk.
A jelentős késés igazán szóra sem érdemes...
Az első versenyzőnk Zajácz Bence volt, aki a nagy létszámú mezőnyben végülis harmadik lett, nagyon szépen küzdött. Másodikként Birtha Dominik szerepelt (le), a Tőle megszokottal ellentétben önfejűen, gondolkodás, elképzelés, taktika nélkül a nyertésre álló mérkőzést kiengedte a kezéből, jogosan téve zsebre az edzői, szülői szemrehányást. Remélem, tanult a vereségből... Szabó Bence viszont gyönyörű technikával, remek mérkőzésekkel verekedte magát fel a harmadik helyre a szintén népes mezőnyben. A több órás bírói ebédszünet, majd később ünnepség és boxmérkőzések után késő este folytatódtak a kick-box mérkőzések, és éjfél előtt tizenöt perccel került sorra Matyi Anita, akit úgy látszik megviselt a hosszú várakozás, és ugyan keményen harcolt, de sajnos alulmaradt a későbbi győztessel szemben. Végül éjfél után jóval, következett utolsó versenyzőnk, Gyurcsák Nikolett, aki ismét remek, igen harcos csatákban jutott a döntőbe, és ezüstérmet szerzett, valószínűleg az előző mérkőzésen szerzett sérülésnek köszönhetően, amihez még továbbiakat szerzett itt, a döntőben is. Teljesen megérdemelt az ezüstérme!
Nem sokkal egy óra előtt indultunk haza, és fél hatra már itthon is voltunk. Embert próbáló túra volt!
Eredmények: Zajácz Bence 3. hely
Szabó Bence 3. hely
Gyurcsák Niklett 2. hely
Gratulálok a sikerhez!
Szőke Attila 

 

Mikulás kupa

December 3-án Szegeden voltunk az évente megrendezésre kerülő Mikulás -kupán.
Kedves színfoltja volt a versenynek, hogy a kicsi kezdők is indulhattak rajta, sőt nemcsak ők, hanem minden résztvevő egy kis ajándékot is kapott, ezzel is ünnepivé téve a találkozót. Köszönet a rendezőségnek!
Az eredmények:
Kezdők: 25 kg: Birtha Benjámin I.hely
Cziegler Patrik II. "
28 kg Kovács Dávid II. "
Hornyák Noémi I. "
Hornyák Dominik I. "
Haladók:
Gyermek:
25 kg: Vitányi Marci II. "
28 kg: Kiss Zalán II. "
32 kg: Birtha Dominik I. "
+47kg: Csermely Brunó III. "
CI: 28 kg: Zajácz Bence III. "
47 kg: Gyurcsák Nikolett I. "
+47 kg: Szabó Bence II. "
CII: 60 kg: Matyi Tamara II. "

Dícséret illeti a kezdőket remek helytállásukért, valamint kiemelném Birtha Benjámint, aki egyértelműen magasan jobb volt ellenfeleinél, Gyurcsák Nikolettet, aki igen kemény küzdelemben diadalmaskodott, Valamint Matyi Tamarát, aki rendkívül izgalmas küzdelemben, kétszeres hosszabbításban végül egy nagyszerű kétpontos rúgással jutott a döntőbe, ahol egy sérülés miatt végülis kénytelen volt megelégedni a második hellyel.
Gratulálok a csapat minden tagjának a nagyszerű szereplésért.
Szőke Attila 

 
 Tököli nemzetközi verseny

2011. nov. 12-én nemzetközi versenyen vettünk részt Tökölön, amely már 15. éve kerül megrendezésre minden évben. Tulajdonképpen majdnem mindenkinek nagy erőpróba volt, de több versenyzőnk teljesen újoncként lett bedobva a mély vízbe. Tőlük csak a tisztes helytállás volt a reális követelmény, aminek büszkén mondhatjuk, mindenki megfelelt. Bátran kezdeményeztek, keményen harcoltak.Külön kiemelném közülük Birtha Benit, aki első meccsén technikai KO-val győzött, és a döntőben is alig maradt alul, így ezüstérmes lett. A többi aprónép: Kiss Zalán, Csermely Brunó is elismerést érdemel, talán ha az oldalbírók is ott vannak a páston, érmet is hoztak volna. A haladó kicsik közül Zajácz Bence nem a legjobb formáját hozta, de tudnunk kell, hogy a C1 korosztályban jelenleg Ő a legkisebb, talán majd jövőre jobban sikerül. Birtha Dominik hozta a jó formáját, és ellenállhatatlan volt, így első lett. A legnagyobb ovációt Gyurcsák Nikolett érdemelte ki egy szenzációs akcióval. A mérkőzés végén még az ellenfél edzői is gratuláltak Niki győzelméhez, ami teljesen megérdemelt volt. A nagyobbaknál Szabó Bence nagyszerű küzdelemben maradt alul az első helyért vívott küzdelemben. Hozzá kell tennem, hogy szintén az említett páston küzdött, és hiába adta meg a vezető bíró a jogos pontokat a remek támadásaira, az előbbi oldalbírók most sem remekeltek, csak a jobb oldali pontokat látták, mintha a bal oldalon szemellenző lett volna. A nagyobbak közül a kezdő Bancz Raymund vívott igen színvonalas csatákat, többek között egy kék öves ellenféllel. Több ponttal is vezetett, a harmadik menet elején már csak egy ponttal, és sajnos a végére elfogyott az energia, így a sokkal nagyobb rutin győzött. Egészen biztos, hogy lesz folytatás. A nagy versenyeken újonc lányok: Matyi Tamara és Anita is remekül küzdöttek, egyáltalán nem voltak megilletődve, cseppet sem játszottak alárendelt szerepet az "öreg rókákkal" szemben. Kemény, férfias csatákat vívtak, egyetlen hátrányuk, hogy még újoncok a nemzetközi megmérettetéseken, de remélhetőleg ez is hamarosan változni fog, legalábbis a szorgalmukon, kitartásukon nem fog múlni. Tami második, Anita harmadik helyen végzett. Mindannyiuknak gratulálok. Köszönettel tartozom a remek szurkolótáborunknak is.

Végeredmény: a tíz indulóból két aranyérem, három ezüstérem és egy bronzérem született. Mindenkinek gratulálok.
Szőke Attila

 
Magyar banokság 2011
Jún. 19-én lezajlott a magyar bajnokság Esztergomban. Azzal kezdeném, hogy nekünk nagyon rosszkor jött, mivel már év elején, amikor már megszavazta a közgyűlés a versenynaptárt, ehhez igazodva terveztük meg az edzőtáborunkat. Az utolsó pillanatban azonban áttették éppen az edzőtáborunk idejére. Nagyon nem jókor jött, nem beszélve az anyagi vonzatokról.
Ennek ellenére kis megingásoktól eltekintve a többiekhez képest kezdő csapatunk jól szerepelt, és ami különösen fontos, hogy a ranglistán négyen is a képzeletbeli dobogón végeztek:

Gyurcsák Nikolett 1. hely
Szabó Bence 2. hely
Matyi Anita 3. hely
Zajácz Bence 3. hely

A versenyról röviden:
A kicsik remekül kezdtek, azonban a döntő pillanatban nem jött össze az első hely, így Bozók Szabi, és Birtha Dominik is a második helyen végzett. Zajácz Bence derekasan harcolt, de ellenfele sokkal rutinosabb volt, nem bírt vele. Van még ideje, hiszen ő a legfiatalabb ebben a korosztályban. Gyurcsák Nikolett kissé álmosan kezdett, az első menetben hátrányba került. A második menetben azonban megtáltosodott, és bemutatta, hogy mire is képes, ha koncentrál, ha odafigyel. Igazi tigrist, (akarom mondani sárkányt láttunk). A hátrányt azonban már nem tudta ledolgozni sajnos, maradt a második hely. Szabó Bence fergetegesen, okosan kezdett, nagy fölénnyel nyerte az első mérkőzést. A döntőben azonban alulmaradt, így második lett. Matyi Tamara kezdő létére igen nagy csatában maradt alul, sajnos csak az 5-8. hely jutott Neki.
Testvére, Anita szintén kezdő, ő is vezetéssel kezdett, de a végére minimális különbséggel maradt alul, igy harmadik lett. Egészen biztos, hogy remek versenyzők lesznek, ha ezentúl rendszeresen tudnak edzésre járni. Tamás Alex ezúttal jól küzdött, de most is elkövetett sok hibát, igy Ő is harmadik lett.
Összességében, alig két éves kicsiny egyesületünk nyolc versenyzője az OB-ről elhozott négy ezüstérmet és három bronzérmet, ami remek teljesítmény, de még figyelemreméltóbb, hogy két versenyzőnk kivívta magának az olaszországi EB-re való utazás jogát, a Magyar Válogatott tagjai lehettek!
Gyurcsák Nikolett első helyen, Szabó Bence a második helyen végzett a ranglistán, Zajácz Bence pedig egyetlen ponttal maradt csak le. Dominik és Szabi is első lett a ranglistán, csak gyermek korosztályban nincs EB.
Gratulálok mindenkinek!
Szőke Attila
 
 

dragon2.jpg

 
 
 
 
 
Diákolimpai videója
 
 
Újabb szép Dragonteam-sikerrel zárult az Esztergomi Területi Verseny 2. fordulója!
 
 

2011. ápr. 30-án vettünk részt Esztergomban egy újabb erőpróbán:
Ezúttal több új versenyzőt is vittünk, és az apróságok kezdték a mérkőzéseket. Az alig húsz kilós Békefalvi Boglárka lány ellenfél híján kénytelen volt a fiúkat legyőzni, aranyérmes lett. Második a szintén első versenyes Cziegler Patrik lett, és megosztott harmadik helyen végzett a legapróbb legényke az egész mezőnyben: Csirke Levente. El kell mondani, óriási szíve volt, szinte nagyobb, mint az egész gyerek, mert a teljesen egyenlőtlen küzdelemben egyetlen pillanatra sem fordult meg a fejében, hogy feladja, végigküzdötte mindkét menetet. Utánuk Birtha Benjámin következett. Sajnos az első helyért vívott küzdelemben alulmaradt, de ha továbbra is bátyja nyomdokain halad, belőle is remek versenyző lesz.  Gyerek 28 kg-ban Bozók Szabi meggyőzően zsebelte be az aranyérmet, technikai ko-kkal. A 32 kg-osok között Birtha Dominik kicsit „szűkebben”, de szintén aranyérmes lett. Csermely Brunó a +32 kg-ban, óriási küzdelemben lett első, újabb aranyérem. A cadett 1 korosztályban Zajácz Bence egy kicsit halványabban muzsikált, így negyedik lett. Bozók Szabi --- a rendezőkkel való egyeztetés után --- ebben a súlycsoportban is elindult, ez azonban egy kicsit nagy falatnak bizonyult, itt csak harmadik lett. 47 kg-ban Bellovitz Tomi hatalmas küzdelemben lett második. Sajnálatos, hogy három pontos előnyét dolgozta le, szinte segítve ellenfelét a győzelemben. Remélhetőleg legközelebb már fényesebb lesz az érem…  57 kg-ban Szabó Bence diadalmaskodott és szerezte meg a következő aranyat. A majdnem teljesen újonc, Bancz Raymund a  cadett 2, 57 kg-ban remek küzdelemmel kezdett, és a döntőben is alig maradt alul, sokkal rutinosabb ellenfelével szemben, ezüstérmes lett. A lányok közül a 32 kg-ban Békefalvi Borka küzdött, meggyőzően szerezte meg az aranyérmet. 42 kg-ban Gyurcsák Niki lett az első, magabiztos formát mutatva.
Annak ellenére, hogy mi semi-contactosok vagyunk elsősorban, néhányan átrándultak a light-contactba is: Szabó Bence hatalmas csete-patéban maradt alul, így negyedik lett. Zajácz Bence a második helyen végzett, Birtha Dominik pedig rendkívül fegyelmezett, okos küzdelmet produkálva megszerezte az aranyérmet.
Összefoglalva: igen jó küzdelmeket láthattunk, azonban észre kellett venni a hibákat is, amiket, ha győzni akarunk a rangosabb versenyeken is, feltétlenül ki kell javítanunk szorgos, kemény munkával.
A végeredmény: 13 versenyző indult kis csapatunkból, és 
8 aranyérmet
5 ezüstérmet
2 bronzérmet
szereztünk meg. Gratulálok a versenyzőknek

Szőke Attila

dragon2.jpg


Ápr. 16-án kiléptünk a NAGYVILÁGBA!!!
Négy gyermekkel a Dragonteam történetében először részt vettünk az egyik legrangosabb nemzetközi versenyen, az Ausztria Classic-on. Ketten gyermekként küzdöttek az --- idősebb--- cadett korosztályúakkal. Bozók Szabi a 28kg-os "óriások" között sikerrel (technikai ko-val) nyerte az első meccsét, csak a döntőbe jutásért folyó küzdelemben kapott ki, így bronzérmes lett. Birtha Dominik megpróbálta (tisztelet érte) a 32 kg-ot. Sajnos ez egyelőre kicsit soknak tűnt, igy elbúcsúzott a további küzdelmektől, de biztos vagyok benne, hogy ahogy belenő ebbe a korcsoportba, jobb lesz az eredménye. A cadett korosztályú Zajácz Bence viszont szépen, (igaz, pár újabb ősz hajszálat szerezve edzőjének) fegyelmezetten, higgadtan küzdve jutott el az
elődöntőig, így ő is bronzérmet szerzett. A 42 kg-os Gyurcsák Nikolett önmagához képest nagyon keményen küzdött, egyre jobb formát mutatva. Kettős hosszabbítás után sajnos egyetlen
találaton vérzett el. Ilyenből a mérkőzés során többet is kapott, egyszerűen többször is hátba
rúgták (a hozzáértők tudják, hogy ez szigorúan tilos), és a végén egy ilyet intettek be (hogy miért?) egy fejrúgásnak.
Össszefoglalva:
Levonva a tanulságokat, hogy még rengeteg munka áll előttünk, szoknunk kell a hatalmas
stresszt, a hosszú utazást, az óriási kavalkádot (mert többek munkájára rányomta bélyegét a
hatalmas felelősség), rendkívül büszke vagyok tanítványaimra. Esélytelenül mentünk ki, és
számunkra óriási sikerrel tértünk vissza. Gratulálok!
Szőke Attila
 
 

dragon2.jpg


Újabb nagyon jó szereplés, ezúttal Békéscsabán.
Ápr. 2-án részt vettünk egy újabb erőpróbán Békéscsabán, a Secretőr kupán.
Már a bevonulás is igen kedves volt, mert felsorakozhattak a kis ovisok is, akik amolyan edzőmérkőzésen vehettek részt. Látszott, hogy itt is nagyon komolyan veszik az utánpótlást, hogy kinevelődhessen a jövő versenyzőgenerációja, ahogy régi egyesületemnél tettem hosszú éveken át, és "teremtek" a jobbnál jobb utánpótlás korú sportolók, aminek bizony most híján vannak.
Továbbá lehetőséget kaptak a gyakorlásra leendő bíróink is, Jakus Renáta és Fodor Zoltán.
Egyesületünkből heten utaztak le, és nagyon jó szerepléssel mind a heten éremmel térhettek haza:
Az ovisok közül Csirke Levente kezdett, kicsit "gyámoltalan" volt, így csak bronzérem jutott számára, remek kis fickó, egészen biztos, hogy lesz fényesebb is előbb-utóbb az az érem.
Következett Birtha Benjámin, ő már keményebb dió volt az ellenfeleknek, aranyérmet szerzett,
megérdemelten.
A 25kg-osok között indult Vitányi Marcell, aki a döntőben előbb vezetett, majd szinte önmagát verte meg, de legalábbis segédkezet nyújtott ellenfelének. Borzasztóan sajnálom, mert simán
nyerhetett volna tudása alapján. A 28kg-ban Bozók Szabolcs állt tatamira, aki alaposan ránk ijesztett egy viszonylag szoros kezdéssel, de aztán mégiscsak győzőtt a magasszintű technikai
tudás. El kell mondani, hogy a bizonytalanságban nagy szerepe volt ellenfelének, aki bizony a sok eséssel-keléssel alaposan széttördelte a folyamatos küzdelmet. A továbbiakban viszont előjött az igazi Szabi, és a technikai ko, Így Ő is aranyérmes lett. Az utána következő Birtha Dominik a 32kg-ban viszont megingás nélkül, igen fegyelmezetten, figyelve az edzői utasításokra, "hozta" a kötelezőt, így az aranyérmet is. Szabó Bence indulása kétséges volt, mert odafelé menet rosszul volt, szinte minden kijött belőle, de igazi sportolóhoz méltóan összeszedte magát, elindult, és megnyerte a versenyt, újabb aranyérem. Végül következett egy szem lányunk, Gyurcsák Nikolett, aki egy félreértés folytán a mérkőzés előtt néhány perccel tudta meg, hogy nem semi-ben, hanem light-ban fog indulni. Nem kis riadalmat keltett családi körben, de végülis szintén nagyon figyelmesen betartva az edzői utasításokat, felülkerekedett önmagán, és megszerezte az első helyet.
3. hely: Csirke Levente
2. hely: Vitányi Marcell
1. hely: Birtha Benjámin
Bozók Szabolcs
Birtha Dominik
Szabó Bence
Gyurcsák Nikolett

Összességében:Gratulálok a versenyzőknek, valamint köszönöm a rendezőknek, elsősorban Gregor Lászlónak a kedves vendéglátást, valamint a bírók munkáját, ami nélkülözte a "lejtést",
pedig a lehetőség megvolt, hiszen szinte csak Bcsabai bírók voltak jelen. Igen sportszerű, korrekt mérkőzéseket, bíráskodást láttunk.
Szőke Attila

 

 

dragon2.jpg

 

 

 

Fényes siker a Diákolimpián !!!

2011. március 26-a emlékezetes nap lesz a Dragonteam történetében.
Óriási sikert hozott számunkra az említett verseny, ahol az ország legkiválóbb harcosai mérték össze tudásukat. Az alig két éve alakult csöppnyi kis egyesületünk a nulláról indulva most ért el oda, hogy nem kisebb egyesület, mint a Kiralyteam nagyszerű sportolóit utasítottuk magunk mögé több súlycsoportban is. Bebizonyítottuk, hogy ott a helyünk a legjobbak között, és ezen túl velünk is komolyan kell számolni. Most éreztük meg először, hogy milyen érzés elsőnek lenni az országban, és nagyszerű dolog, hogy most mindenki minket akar legyőzni (persze igyekszünk megakadályozni!). Óriási jelentősége volt ezeknek a győzelmeknek, mert összeomlott egy vár, amiről sokan azt gondolták, hogy bevehetetlen. Tanítványaink most már maguk is elhiszik, hogy ez nem igaz! Egyszer egy sporttársam azt mondta, hogy nincs nélkülözhetetlen ember egy csapatban. Lehet, hogy igaza volt, lehet, hogy nem. Egy azonban biztos: legyőzhetetlen ember nincs!
Ez a hatalmas siker (8 indulóból 7-en éremmel térhettek haza!) persze nem csak egy ember munkájának a gyümölcse. Ezúton szeretnék köszönetet mondani a szülőknek, edzőtársamnak, Földi Mikinek, feleségemnek, Fodor Zoltánnak, Gyurcsák Viviennek, hogy munkájukkal hozzájárultak, hogy elképzeléseim valóra váljanak, és csapatunk egyre szebb eredményeket érjen el. És persze ne feledkezzünk el a gyermekekről sem, akik nélkül lehet bármilyen jó edző valaki, egyedül semmit nem ér. Az ő verejtékük, fáradságuk nélkül nem lenne a siker sem.
KÖSZÖNÖM

 

dragon2.jpg

 

És végül a beszámoló:
Először a 25 kg-os súlycsoport lépett tatamira, itt két versenyzőnk volt: Vitányi Marci és Bozók Szabi. Az éppen 20kg-os Marci nagyon sok hiányzás és betegség után kezdett ismét edzésre járni, és igazi hősi helytállással szerezte meg a harmadik helyet. Bízom benne, hogy amint teljesen rendbe jön, lesz még fényesebb is az az érem. Bozók Szabolcs rendkívül fegyelmezett, okos küzdelmével egyszerűen leiskolázott mindenkit, minden meccsét technikai KO-val nyerte, és így lett első,a döntőben pedig ráadásul Kiralyteam-s versenyzőn kerekedett felül. A következő súlycsoport a 28 kg volt. Birtha Dominik szintén technikai KO-val menetelt előre, és a döntőben régi riválisával, a szintén Kiralyteam-es Bálint Martinnal találkozott, aki szintén rendkívül ügyes, és eddig szinte verhetetlen volt. Most azonban megtört a jég, és a rendkívül izgalmas mérkőzés végén a mi versenyzőnk, Dominik kerekedett fölül az első érvényes találattal. A cadett 1 28 kg-ban Zajácz Bence indult, aki kicsit „álmosan” küzdött, így neki egy bronzérem jutott. Egy szem lányunk, Gyurcsák Niki került sorra. Szlovákiában hiányoltam a kéz használatát, (Szabó Bencénél is), így az edzéseken erre helyeztük a hangsúlyt, és meg is lett az eredménye: remek, harcos küzdelemmel , sok kézhasználattal nyerte a mérkőzéseit, és Ő is aranyérmes lett. Domonkos Ricsi ezúttal sajnos gyengébben szerepelt, így kiesett, pedig a tényleges tudása alapján simán a dobogón lett volna a helye. (Már ha lett volna, mert a rendező nem gondoskodott róla) Szabó Bence viszont remek teljesítményt mutatott, és a döntőben egy sajnálatos lapozási hiba következtében a második helyre szorult. E nélkül döntetlen lett volna, majd hosszabbítás. Azonban sajnos emberek vagyunk, időnként mindegyikünk hibázik, ezzel mindenképpen számolnunk kell, tovább kell lépnünk. Az utolsó versenyzőnk Tamás Alex volt, aki az első meccsét szépen megnyerte, azonban a döntőben a barna öves, jóval esélyesebb, rutinosabb Murvai Marcival került össze, aki remek technikával sajnos a mi versenyzőnk fölé kerekedett, így Alexnek az ezüstérem jutott.

Összesítve: aranyérem: Bozók Szabolcs, Birtha Dominik, Gyurcsák Nikolett
ezüstérem: Szabó Bence, Tamás Alex
Bronzérem: Vitányi Marcell, Zajácz Bence

Gratulálok minden versenyzőnek, ugyanakkor felhívom a figyelmet arra, hogy a sikert az edzésmunkával alapozzuk meg, ha ott nem dolgozunk becsületesen, igen kevés az esély a jó szereplésre. Állhat a versenyző mögött bárki, tanácsolhat bármit, ha azt a sportoló nem tanulta meg, nem gyakorolta ezerszer, ha fejben nincs ott az edzéseken, nem tudja megcsinálni.

Valamint az eredmény kötelez a további lelkes, kemény munkára.
Ehhez kívánok jó egészséget, kitartást, szorgalmat

Szőke Attila

 Kép

Szlovák verseny

A 2011. márc. 12-e mérföldkő volt a Dragonteam történetében: négy sportolónk részt vett az  egyesület történetének első külföldi versenyén Szlovákiában, Besztercebányán. A sorsolás számunkra kissé furcsa volt, ugyanis a kiírás szerint a kadett 1 és 2 korosztályt összevonták, és így fordulhatott elő, hogy volt, aki négy évvel idősebb ellenféllel találkozott, vagy csak simán, egy korosztállyal idősebb volt az ellenfele.
Sportolóink így is remekül szerepeltek, és két érmet hoztak haza:

Gyurcsák Nikolett ezüstérmet hozott haza a 42kg-ban
Bozók Szabolcs bronzérmet szerzett a 28 kg-ban a nála egy fejjel magasabb, jóval idősebb (4 évvel !) ellenfelével szemben.
Zajácz Bence és Szabó Bence ezúttal nagyon megilletődőtten küzdöttek, és nem sikerült érmet szerezniük. Talán, ha majd már nagyobb rutinjuk lesz, sikeresebben fognak ők is szerepelni, mert a tudásukon biztosan nem fog múlni.
Külön ki kell emelnem Szabi munkáját: hihetetlenül fegyelmezetten, okosan küzdött, és csak
egy apró megingáson múlott, hogy nem lett fényesebb az az érem.

Gratulálok mindannyiuknak a tisztes helytállásért.

Szőke Attila
edző

 

Kép

 

 

2011 első versenye

Február 27-én lezajlott a 2011-es év első versenye Esztergomban. A betegség, sérülések miatt megfogyatkozott csapatunk azonban így is remekül szerepelt. Az eredmények a következők: 

gyermek fiú 25 kg-ban 1. : Bozók Szabolcs, 2. : Vitányi Marcell
28 kg-ban 1. : Birtha Dominik
+32 kg-ban 4.: Csermely Brunó
cadett 1 2.: Zajácz Bence
cadett 2 3.: Domonkos Richárd, 4.. Szabó Bence
67 kg: 2.: Tamás Alex
gyermek leány: 1.: Békefalvi Borka
cadett 1 2.: Gyurcsák Nikolett
cadett 2 1.: Matyi Anita, 2.: Matyi Tamara

Kicsiny, de elszánt csapatunk remekül teljesített, többen példát mutattak küzdeni akarásból, helytállásból, de ami legalább ennyire figyelemre méltó, hogy kicsiknél-nagyoknál egyaránt kezdenek mutatkozni a rutinosság jegyei, kezd beérni a rengeteg munka, fáradság gyümölcse.
Végül feltétlenül meg kell említeni, hogy a legtörpébbek is lehetőséget kaptak bemutatkozni, és természetesen óriási közönségsikert arattak. Sajnos itt is hiányos volt a csapat, de akik ott voltak: Csirke Levente és Birtha Benjámin egészen biztos, hogy idővel remek versenyzők lesznek, legalábbis a tehetségükön biztosan nem fog múlni.
Gratulálunk mindenkinek!

Szőke Attila

 

 

 

 

Esztergomi verseny

Az esztergomban rendezett versenyen a következő eredmények születtek:
Semi-contact fiúk:
Gyermek 25 kg: 1. Bozók Szabolcs
2. Vitányi Marcell
5. Kiss Zalán
28kg: 1. Birtha Dominik
2. Zajácz Bence
+32kg: 4. Csermely Brunó
Cadett 1 47kg: 1. Szabó Bence
+47kg: 1. Domonkos Richárd
Felnőtt 84kg: 2. Kiss Sándor
3. Bancz Raymund
5. Németh Attila
Light-contact fiúk:
25kg: 1. Bozók Szabolcs
28kg. 2. Zajácz Bence
3. Birtha Dominik
Leány semi-contact:
Cadett 1 37kg: 1. Gyurcsák Nikolett
Cadett2 56kg: 2. Matyi Tamara
65kg: 1. Matyi Anita
2. Gyurcsák Vivien

Ezen a versenyen 15 versenyző indult, és összesen
7 aranyérem
6 ezüstérem
2 bronzérem született. 

Mindenképpen el kell mondani, hogy sportolóink nagyszerű küzdelmekben jó néhány mérkőzésen technikai ko-val szereztek győzelmet. A kezdők, első versenyesek is becsülettel
helytálltak. Az eredményekre nagyon büszkék vagyunk, azonban még az út elején vagyunk, még csak ezután jönnek a komolyabb, nagy versenyek, amikre továbbra is kemény munkával kell készülnünk.

Attila bácsi

 

 

 

 

Tököl kupa

A Tököl-kupán már jóval kevesebb versenyzővel indultunk, hiszen ez már nívós, nemzetközi versenynek számít. Meg is látszott a gyerekeken, szinte mindenkin látszott, hogy nagy a tét, messze nem azt hozták, amit tudnak. Remélhetőleg minél több versenyre jutunk el, megjön a "versenyrutin" is, és ez az eredményekben is tükröződni fog. Ezzel együtt az igen tisztes helytállás egy mindössze két éves egyesülettől igen dícséretes.

Fiúk, 25kg: 3. Bozók Szabolcs
28kg: 2. Birtha Dominik
Leány 47kg: 3. Gyurcsák Nikolett

Gratulálok
Attila bácsi

 

 

 

 

 

 

Mikulás kupa

A Szegeden rendezett Mikulás-kupa is már keményebb, szintén nemzetközi verseny volt, viszont érdekessége, hogy az ovisokat is bevonták a küzdelmekbe, ugyanúgy, mint az aktív versenyzéstől már visszavonult, de a sportot szerető veteránokat. Nagyon jó hangulatú versenynek lehettünk szemtanúi, sajnos azonban kissé keserű lett a szánk íze a bírók "bizonytalansága" miatt.
Mentségükre legyen mondva, hogy többségében kezdő, rutintalan bírók itélkeztek,remélhetőleg ők is majd megszerzik a kellő tapasztalatot, rutint. Ennek ellenére azért születtek jó eredmények:

Ovis 1 kat.: 1. Birtha Benjámin
Ovis 2 kat.: 1. Wendt Evelyn (mivel leány induló nem volt, a fiúkat volt kénytelen legyőzni !!!)

Gyermek fiú 25 kg: 1. Bozók Szabolcs
28 kg: 3. Zajácz Bence

Cadett 1 fiú 47kg: 3. Szabó Bence
+47kg: 3. Tamás Alex

Gratulálok
Attila bácsi

Kép

 

Éremeső Esztergomban

2010. okt. 2-án résztvettünk az eddigi legeredményesebb versenyen Esztergomban, ahol 13-an álltak tatamira, és két résztvevő kivételével mindenki éremmel térhetett haza, voltak, akik kettővel is. Az eredmények:

Aranyérem 4 db
Birtha Dominik (light-contact)
Bozók Szabolcs (semi-contact)
Szóráth Nikolett
Matyi Anita

Ezüstérem 7 db
Birtha Dominik (semi-contact)
Bozók Szabolcs (light-contact
Fodor Zoltán
Gyurcsák Nikolett
Kiss Sándor
Zajácz Bence (semi-contact)
Zajácz Bence (light-contact)

Bronzérem 3 db
Fiesl Dániel
Matyi Tamara
Vitányi Marcell

Akik most nem tudtak érmet szerezni, azok is becsülettel helytálltak (Kiss Zalán és Belovitz
Tamás), de kiemelném, hogy Tomi óriási küzdelemben, hosszabbításban maradt csak alul,
egyetlen árva ponttal, talán, ha keményebben edzene, ez sem hiányzott volna. Ő, és a csapat
óriási lelkesedését mutatja, hogy többen is hátrányból tudtak fordítani, pl. szóráth Niki 4 pontos lemaradást hozott be, és győzőtt, talán a szurkolótáborunk hihetetlen buzdításának köszönhetően is. De meg kell említenem a nagyobbak elképesztően fegyelmezett küzdelmét (Anita, Zoli, Sanyi), ami az egyesületünk ifjú múltját tekintve nagyszerű teljesítmény. Zajácz Bence külön elismerést érdemel, mert bevállalta, hogy a 25 kg-os súlycsoportja helyett eggyel följebb, a 28 kg-ban indul, pechjére a 32kg-ból is letettek hozzájuk versenyzőt, így gyakorlatilag két súlycsoporttal följebbi versenyzővel is küzdött, és becsülettel helytállt. Gyurcsák Niki is könnyen aranyérmes lehetett volna, de Nála sajnos egyértelműen hibáztak a bírók, és mivel igen szoros volt a küzdelem, ezek a hibák sajnos "csak" az ezüstérmet jelentették. És végül feltétlenül meg kell említeni az "aprónépet" is, akik lenyűgözően technikás, okos küzdelmeket mutattak be, kivívva a közönség elismerését is (Szabolcs, Dominik, Marci, Zalán). Érdekessége volt ennek a részvételnek, hogy hárman is átrándultak a light-contactba is, és remek teljesítménnyel szereztek mindhárman érmet.
Összefoglalva: A kis csapatunk egyre nagyobb létszámmal vesz részt a versenyeken, és egyre szebb eredményeket produkál, amikre igen büszkék vagyunk, de ugyanakkor nem szabad elfeledkeznünk arról, hogy még rengeteg tanulnivalónk van, hogy fel tudjunk zárkózni az igen erős magyar mezőnyhöz, és a több tíz éve működő, régi klubokhoz.

Gratulálok, fiúk, lányok!
Attila bácsi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Egy kis kirándulás

Úgy látszik, a 2010-es év sok újdonságot hoz kicsiny egyesületünknek. Legutóbb, a május 21-22-23-án megrendezésre került Szegedi Világkupán vettünk részt. Csapatunk számára ez az első nemzetközi verseny volt. Reálisan semmi esélyünk sem volt eredményt elérni, hiszen szinte kivétel nélkül kezdő, rutintalan versenyzők próbálgatják szárnyaikat. Elsősorban a tisztes helytállás, a tapasztalatszerzés volt a cél, belekóstolni a versenyzés nehézségeibe, szépségeibe. Azonban elsősorban az apróságoknak köszönhetően jóval túlteljesítettük terveinket. Csöppségeink cseppet sem megilletődve léptek tatamira, és a tőlük elvárható teljesítménnyel túlteljesítették elvárásainkat: Zajácz Bence és Vitányi Marcell végül bronzérmet szereztek, Birtha Dominik pedig ezüstérmet. Feltétlenül meg kell említeni Bence és Dominik harcát, ahol csak árnyalatnyi különbség döntött utóbbi javára. Remélem, kettejük további együttes edzése remek párharcot, egészséges konkurrenciát, további húzóerőt jelent majd mindkettejük számára az évek során. Dominik végül a döntőbe került, ahol a több éves fórral rendelkező ellenfelével szemben remek küzdelmet mutatott be az újonc. Tamás Alexnál úgy látszik visszatérő gond, hogy a megszerzett előny után könnyelmű, felelőtlen akciókba kezd, ami itt már megengedhetetlen az egyetlen "öregünk" számára. Bízom benne, hogy idővel sikerül ezen túllépni. A két tini lány, Matyi Tamara és Anita előtt meg kell emelnem képzeletbeli kalapomat: Rendkívül kemény fába vágták a fejszéjüket, hiszen a több éve versenyző, rutinos sportolókkal kellett fölvenni a harcot, amikor elhatározták, hogy ezt a sportot választják. Tudjuk, hogy az ideális kor a kisgyermek-kor elkezdeni a sportolást, legyen az bármilyen sportág. Óriási hátrányt kell ledolgozniuk, ami persze nem lehetetlen. Éppen ezért továbbra is szívesen látjuk azokat is, akik hasonló elszántsággal, példamutató szorgalommal, már kicsit idősebben vetik bele magukat a sportéletbe, hiszen számtalan példa mutatja, hogy soha nincs késő, és a kitartó szorgalom, a kemény edzések végül sikert eredményeznek. Ha mást nem, akkor legalább az egészséget, ami legalább olyan fontos...
Büszke vagyok Rájuk is, és a többi felnőtt fejjel sportolni kezdő tanítványomra is.
Eredmények:
Zajácz Bence bronzérem (25 kg)
Vitányi Marcell bronzérem (25 kg)
Birtha Dominik ezüstérem (25 kg)
További sikereket kívánok!

Szőke Attila

 


Esztergom 2010

Az Esztergomban rendezett Kick-box versenyen ismét remekelt a Dragonteam csapata: ezen a versenyen már nagyobb létszámmal, tíz fővel indultunk, és összesen nyolc éremmel tértünk haza. Figyelembe véve, hogy a többségnek élete első versenye volt, úgy gondolom, hogy ez óriási eredmény. A legtöbben remekül küzdöttek, de volt, aki "meglepetésember" volt még számomra is, aki pedig naponta dolgozom együtt a csapattal. 
Kezdjük az elején: Szóráth Nikolett (28kg) ellenfél híján egy 37kg-os leánnyal kezdett, miután kisírta magát a fülbevalókiszedéssel járó fülcincálás után. Cseppet sem volt megilletődve, ugyan alulmaradt a küzdelemben, de ha nem mindössze két hónapja járna edzésre, biztosan győzött volna. Utána a "rutinos, nyolc éves, öreg róka" következett, Birtha Dominik, technikai ko-val győzőtt. A Kiss Zalán-Zajácz Bence házimérkőzés Bence győzelmét hozta, de mindkét részről igen színvonalas küzdelmet mutattak be. Az előzőleg technikai ko-val győző Dominiknak (25 kg) most viszont egy 17 kg-os töpörtyű cibálta meg a képzeletbeli bajuszát, Vitány Marci. Marcel barátunk szintén első versenyes volt, ő volt az egyik meglepetésember. Küzdelme igen okos, fegyelmezett, technikás volt, (bár az edzéseken is így dolgozna...), alig maradt alul. A Marcel-Zalán harc igen látványos, szívmelengető volt, ahogy az apróságok bemutatták tudásukat. A szintén házimérkőzésen Zalán kerekedett fölül. Kedves színfolt volt, hogy hogy a szegedi edzővel (Orsival egyetértésben egy versenyen kívüli mérkőzésen Marci a szegedi kisfiúval vívott egy "vígaszmeccset", ahol ahol Marci ismét remekelt, és ezúttal győzött is.
Következtek a lányok, ahol súlycsoportösszevonás után Matyi Anita a nála cca. 10 kilóval
nehezebb leányt szintén technikai KO-val győzte le. (Mellesleg, élete első versenyén). Majd megint egy házimérkőzés következett, egy újabb meglepetésemberrel: a tesó, Matyi Tamara, akit az edzéseken észre sem lehet venni, csöndes, szerény, amolyan "nyuszika", most oroszlánként mutatkozott be, és legyőzte a nővérét egy igen jó, teljesen nyíltsisakos, kemény küzdelemben. Róluk csak annyit, hogy az edzéseken mindig száz százalékot nyújtanak, példamutató módon dolgoznak, ha így folytatják, még sok sikert érhetnek el.
Ismét fiúk: Tamás Alex jól kezdett, három ponttal vezetett. Ez túl nagy önbizalmat adott Neki, és ez megbosszulta magát. Sajnos a következő mérkőzésre sem tanult, ismét kapkodott, meggondolatlan volt. Mentségére legyen mondva, hogy gondolkodás nélkül bevállalta a jóval nagyobb súlyú ellenfelet, ez igen sportszerű volt. Fiesl Dani szintén első versenyes volt, kicsit fegyelmezetlenül küzdött, de győzött a vele azonos szintű ellenfelével szemben. Utána egy, már több éve versenyző, rutinos ellenfél következett, akivel igen tisztességesen harcolt, de a rutin, a tapasztalat győzött, és maradt "csak" az ezüstérem. Végül Kiss Sándor következett a felnőttek között. Az első mérkőzésen igen okosan, keményen küzdött, és győzött. A második mérkőzésre azonban jószerivel csak a keménység maradt, a higgadtságra pedig nagy szükség lett volna... Igy is előbbre lépett az előző versenyhez képest, és ha így folytatja az edzésmunkát, előbb-utóbb beérik a gyümölcse.
Összességében: rendkívül elégedett vagyok a csapat munkájával, külön köszönet illeti a
szülőket is lelkes, segítőkész közreműködésükért, és nem szabad elfeledkeznünk edzőtársam, Földi Miklós segítségéről sem, aki egyre nagyobb elánnal vesz részt az egyesület munkájában. Az eredményekre persze nem szabad ráülni, további kemény munkára van szükség mindenki részéről.
Végül a mostani mérleg: Tíz versenyző: két arany-, hat ezüst-, és egy bronzérem.
Gratulálunk!!! 
        

 


Nyergesújfalu 2009. április 6.

Április 6-án Nyergesújfalun rendezték meg a területi verseny második fordulóját. Betegségektől megtizedelt csapatunk a kezdők nyugalmával, elvárások nélkül lépett tatamira: Domonkos Ricsi betegen is vállalta a mérkőzést, ami sajnos rányomta bélyegét a munkájára, így hamar befejezte a versenyt. A 7 éves, cca 20 kilós Milák Zsanettnak sajnos nem jutott ellenfél, így kétségbeesett zokogását megszüntetendő, a több, mint 30 kilós, szegedi Vanessával szerveztünk meg egy versenyen kívüli, barátságos találkozót . A két kislány igen jó, színvonalas mérkőzést vívott: Vanessa igen kíméletesen de keményen hárította a pici, de cseppet sem megilletődött Zsani vehemens, technikás támadásait. Az eredmény nem lehetett kétséges, de a találkozó óriási közönségsikert aratott. Hulban Nagy Patrik ugyan alulmaradt ellenfelével szemben, de már sokkal jobban megizzasztotta őt, mint korábban. Kun Raymund óriásit fejlődött az elmúlt egy hónapban, bátran támadott, keményen védekezett, és ezüstéremmel fejezte be a napot. Milák Lajosnak igen nehéz dolga volt, mivel csak egy súlycsoporttal feljebb volt ellenfele. A jóval magasabb ellenfelektől cseppet sem ijedt meg, bátran kezdeményezett, jól mozgott. Ha nem csak néhány hónapja edzene, komoly esélyei lennének! Le a kalappal előtte! 
Mindent összevetve: Az elvárást (a tisztes helytállást) messze túlteljesítették, büszke vagyok Rájuk, csak így tovább!

Szőke Attila

Első versenyünk - Bócsa 2009.01.18.

 

 

 

 

 

 

  Nyergesújfalu 2009.02.28.

A február 28-án Nyergesújfalun megtartott, a Komárom-Esztergom Megyei Kick-boksz  Szövetség által rendezett területi verseny már nagyobb kihívás volt, itt inkább már haladóbb versenyzők indultak. A mieink kezdő létükre becsülettel helyt álltak, és még érmet is szereztek:

  • A 28 kg-os gyermekek között a 20 kg-os Birtha Dominik nagy csatában ezüstérmet szerzett.
  • 47 kg-os kadett I. korosztályban Nagy Patrik bronzérmet harcolt ki.
  • 57 kg-os kadett I. korosztályban a teljesen újonc Farkas Richárd és nem sokkal régebb óta edző Séra Dávid Scott igen színvonalas, okos mérkőzésen küzdöttek meg a bronzéremért. A sors most Ricsinek kedvezett, így:
    Farkas Richárd bronzérem,
    Séra Dávid Scott negyedik hely

Gratulálunk mindenkinek, és készülünk a következő megmérettetésre.

  

 

 

 

 

 

 

 

 

A 2008 év végén alakult Dragonteam kick-box egyesület sikeresen mutatkozott be a 2009. január 18-án megrendezett Boróka Semi-contact háziversenyen. Az egy kivételével életük első vesenyén szereplő gyermekek közül senki sem tért haza érem nélkül. Sőt néhányan több érmet is kiharcoltak. Nyugodtan elmondhatjuk, hogy magabiztosan, okosan, bátran küzdöttek. Látszott rajtuk, hogy az edzéseken keményen, szorgalmasan dolgoztak.

A Grand Chapion versenyen két Dragonteames vívta a döntőt, sőt a 4. hely is a miénk lett. A legtechnikásabb lány és fiú személyében is voltak Dragonteames gyemekek. A fiú győztes egyesületünk versenyzője lett, a kislány a sors szeszélye folytán most csak jelölt maradt, de ő is rendkívül technikásan küzdött.

Eredmények

28 kg Birtha Dominik - arany érem
32 kg Papp Rebeka - arany érem + "a legtechnikásabb lány" jelölt
42 kg Domonkos Richárd - arany érem, Grand Champion arany érem, a legtechnikásabb fiú
47 kg Dancs Tamás - esüst érem, Grand Champion 4. helyezet
47 kg Nagy Patrik - ezüst érem
+ 47 kg Séra Dávid Scott - ezüst érem, Grand Champion ezüst érem

Gratulálunk!!!!

 Kezdetnek ez nagyon jó, de természetesen nem elégedhetünk meg ennyivel, tovább dolgozunk és újabb célokat tűzünk ki magunk elé.

 

Esztergomi verseny

Jún. 13-án részt vettünk az OB-n, ahol teljesen újoncok voltunk. Kicsit több szerencsével, és taktikai fegyelemmel jobb eredményt is elérhettünk volna. Az Esztergomban rendezett versenyen szintén az újoncok esélytelenségével vehettünk részt, elsődleges célunk a tapasztalatszerzés volt itt is. Először Birtha Dominik lépett pástra, aki remélhetőleg örökre megtanulta, hogy hiába van technikailag jól felkészítve, semmit nem ér, ha nincs taktikai fegyelem. Utána Zajácz Bence következett, aki már sokkal óvatosabb volt, nála viszont egy kis bátorság, kezdeményező kedv hiányzott. Az eredmény: Magyar Bajnoki harmadik helyezés harmadik hely: Birtha Dominik, Magyar Bajnoki második helyezés: Zajácz Bence. Mindkettejük munkája, hozzáállása az edzésekhez példamutató, helyezésük teljesen megérdemelt, remélhetőleg jobb is lesz, gratulálunk! 

Szőke Attila

 

Kép

 

Kép

 

 

Kép

 

                                                  2 Karlovac 2
 
A horvátországi Karlovacban két versenyző képviselte egyesületünket. Kiss Zalán és Zajácz Bence. Népes mezőnyben indulhattak, Zalán csoportjában 32 induló nevezett, Bencéében 16. Bence kezdett, horvát ellenfele visszalépett, így a 8-ba került, ahol a sorsolás alapján biztos volt a dobogós helyezés. A sors útjai azonban kifürkészhetetlenek. Történt ugyanis, hogy egy „láthatatlan kéz „ átírta a sorsolást, természetesen nem a mi javunkra. Így a négybe jutásért kellett egy rangadót vívni, ahol egyetlen pont döntötte el a mérkőzést, tehát megkérdőjelezhető, hogy jogos volt-e a kiemelés. Ezzel együtt a mérkőzés igen magas színvonalú, küzdelmes volt.                                                                               Másik versenyzőnk, Zalán két győztes mérkőzés után került a nyolcba, ahol egy világbajnokkal, aki nálunk lett korábban bajnok, vívott kemény csatát, és mindössze néhány ponttal maradt alul.
    Mindkét versenyzőnkre büszke vagyok, példamutató volt a küzdelmük, hozzáállásuk.
 Szőke Attila