Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

                                                                     

                                   4-Fight-kupa
 
Okt. 19-én Dorog volt a helyszíne a soros 4-fight-kupának. Négy versenyzővel készültünk: Az ovis Bellovicz Bencével, Cziegler Patrikkal, a teljesen újonc Gurmai Gyulával, és már rutinosnak számító Bellovicz Tomival. Nagy szomorúságunkra a két kicsinek nem volt ellenfele, így nem tudtak tatamira lépni. Hozzáállásukra jellemző az alábbi történet: Patrik barátunk sírva jött oda hozzám, hogy Attila bácsi, tényleg nincs ellenfelem? Nagyon szeretnék küzdeni! --Patrik! csak sokkal nagyobbak, idősebbek vannak, nagyon megvernének! (ne felejtsük el, hogy újoncról van szó!) Válasz: Nem baj, de legalább küzdhetnék!
   Ez a hozzáállás példamutató, nagyszerű!!!
Hogy miért ez a kis létszámú, foghíjas versenyzői létszám, talán az illetékesek meg tudják mondani.
   Gurmai Gyula élete első versenyén az újoncok összes hibáját felvonultatta első mérkőzésén, ahol ennek ellenére becsülettel helytállt a vereség ellenére. Viszont a következőn már jelentkeztek a rutin első jelei, és nehéz, izgalmas küzdelemben győzött, így bronzérmet szerzett. „Beló” Tomi viszont hozta az elvárt jó szereplést, és aranyéremmel távozhatott a versenyről. Mind a négy versenyzőnek jár a gratuláció, vagy a hozzáállásért, vagy a szereplésért.
Még egy újoncot avattunk, Hajzer Erzsébet Tünde most először szerepelt vizsgázott bíróként, és segítette a versenyt remek munkájával.
Mindannyiuknak köszönöm.
Szőke Attila

 

 

                                                            
                                                Tököl-kupa
Az okt. 12-i Tököl –kupán két versenyzővel vettünk részt, Bellovicz Tamással, és Jancsó Dominikkal. Nagy lelkesedéssel készültek a nagy nemzetközi megmérettetésre (horvát, szlovén, szlovák, lengyel, osztrák résztvevőkkel). Tamás két stílust is bevállalt, a semit és a light-ot annak ellenére, hogy light-ban még soha nem indult. Rendkívül nehéz küzdelmekben volt része, ahol becsülettel helytállt, és végül egy nagyszerű bronzéremmel állhatott fel a dobogóra. A semiben sajnos rosszul kezdett, fejben valahol egészen máshol volt, és kiesett. Viszont a másik súlycsoportban magára talált, és nagyszerű küzdelmekkel végül ezüstérmet szerzett. Dominik is pompásan dolgozott, első mérkőzése technikai KO volt, de egy kis botlás után, amit szintén megnyerhetett volna, végül egy feladással bronzéremmel térhetett haza.
 Mindkét versenyzőnek gratulálok, és kicsit több önbizalmat, szorgos munkát kívánok.
    Szőke Attila
 
 
                                                Pont került egy ügy végére.
A 2012-2013-as tanévben a Dragonteam két edzője folytatott sikeres tanulmányokat és tett eredményes vizsgát a Testnevelési Egyetem és a Semmelweis Orvostudományi Egyetem szervezésében lebonyolított edzőképzésen, -továbbképzésen. Fodor Zoltán és Szőke Attila együtt járták végig ezt a rögös, de tanulságos, nehéz utat. tanultak sok újat is, de egyúttal megerősítést is nyertek, hogy az edzésmódszerek és tanok alkalmazásával eddig is jó úton jártak. Külön öröm, hogy mindketten kiváló, azaz jeles eredménnyel zárták tanulmányaikat, melynek ünnepélyes oklevélátadó ünnepsége szept. 30-án zajlott le a Testnevelési Egyetemen. Az erről készült képek a képgalériában találhatók. Azt gondolom, minden elismerés kijár az elvégzett sikeres, cseppet sem könnyű vizsgákért.
Szőke Attila
 
                                              Edzőtábor 2013 
 
   A legnagyobb hőség idejére esett az idei edzőtábor. Ennek ellenére a jelentkezők becsülettel végigdolgozták, apraja, nagyja egyaránt. A reggelek kicsit álmosan indultak, de azután amikor kellett, felébredtek a sportolók, és sokszor nyújtottak a maximumnál is kicsit többet. A hét közepén --- mint előtte néhány héten át, lelátogattunk a nyári napközis táborba, hogy a szünidőt ott töltő gyerekeknek kissé színesebbé tegyük napjaikat, és megismertessük velük a kick-boksz-ot. Munkánk végeztével pedig mi ismerkedhettünk meg az ottaniakkal együtt az ugrálóvár örömeivel. Este pedig csapatunk kollektív fagyizáson vett részt. Azért a végére mindenki elfáradt, köszönhetően annak is, hogy extra programként részt vehettek az érdeklődők egy grappling edzésen is, aminek szintén óriási sikere volt. Sajnálatos, hogy néhányan külső okok miatt nem tudtak részt venni az edzőtábori erőpróbán, remélhetőleg jövőre ők is ott lesznek.
 Végezetül megköszönöm a gyerekeknek és a szülőknek is a hozzáállást, a példamutató munkát.
 Szőke Attila
     
        
     
                                                          2013 a vizsgák éve!
 
Az év elején a Dan-vizsgával kezdődött a sorozat, ahol két tagunk tett sikeres vizsgát: Ulrich Zoltán, a light-contact szakosztály vezetője és Szőke Attila az egyesület vezetője 1. ill. 2. Danra. Nem sokkal később volt a középfokú edzői tanfolyam tesztkérdéseinek lezárása, ahol Hajzer Erzsébet Tünde, Fodor Zoltán és Szőke Attila (jómagam) zártuk sikeresen a további vizsgák belépőit. Sajnálatos módon Tünde anyagi nehézségek folytán kénytelen volt felfüggeszteni a további tanulmányokat, de remélhetőleg megoldódnak a problémák és befejezi a sikeresen elkezdett munkát. Zoltán és én folytattuk, és májusban túl voltunk az írásbeli vizsgákon, mint később kiderült, sikeresen. Következett a light-contactosok övvizsgája, ahol Hajzer Erzsébet Tünde, Bóna Tamás, Fekete Zsolt, Szegedi Béla, és Prekup Timea tettek sikeres vizsgát. Ez után közvetlenül ismét az edzők álltak a „bírák” elé, és vették sikeresen az akadályt, immár véglegesen, és nem is akárhogy: mindketten, Zoli és jómagam is jelessel tettük le a szóbeli vizsgákat. Összességében jeles végbizonyítványt szereztünk. És végül Tünde zárta a sort: júl. 6-án Tünde tett sikeres bírói vizsgát, és lett hivatalosan is kick-boksz bíró. Mindenkiről egyhangúan elmondható, hogy becsülettel készültek, és megérdemelt volt az elért eredmény. Csakis elismerés járhat az elvégzett munkáért!
 Egyúttal köszönetünket fejezzük ki a Testnevelési Egyetemés a Semmelweis Egyetem szervezéséért, Zrínyi Miklósnak lelkes, önzetlen segítségéért a felkészítésben, a Magyar Kick-boksz Szövetségnek, Szabó Gábornak a bírói vizsga, Balázs Imrének az övvizsga lebonyolításáért és Ulrich Zoltánnak az övvizsgára való felkészítésért.
Szőke Attila és a Dragonteam csapata
 
 
      
 
                                           Dan- vizsga
   A 2013. február közepén lezajlott központi Dan-vizsgán egyesületünk két edzője kapta meg a megtisztelő lehetőséget, hogy részt vegyen a Magyar Kick-boksz Szövetség által megtartott vizsgán.
   Ulrich Zoltán, aki a light-contact szakágat vezeti, az egész mezőny (versenyzők-edzők kategóriájában is!) talán legtechnikásabb résztvevője volt, megkapta az I. Dan fokozatot, ami persze nem csak elismerést, de egyben kötelezettséget is jelent a sportunkkal, egyesületünkkel szemben ahol igen magas színvonalú munkát végez.
   Szőke Attila, az egyesület vezetője is lehetőséget kapott. Nem csak a vizsgázók között a legidősebb, 61 éves korával kellett megbirkóznia, hanem a két nappal korábban történt motorbaleset sérüléseivel is. A bizottság szintén megtisztelte a sikeres vizsgával, és megkapta a II. Dan fokozatot.
      Szőke Attila

 

 


Szomorú esemény történt:
Elhunyt Somogyi Károly, aki a karate sportágban szerzett több mesteri fokozatot. Óriási szerepe volt többek között abban, hogy számtalan érdeklődőt, és a sporttal szimpatizáló fiatalt- öreget tett elhivatottá a küzdősportok erületén. Jelen sorok írója és gyermeke is neki köszönhetik, hogy megismerhette a küzdősportok lényegét, zépségét, és végül lettek elkötelezettekké a sport iránt. Nála tanultunk kitartást, tiszteletet, becsületet, emberséget a dojo-ban, megtanultuk, hogy minden körülmények között legyünk tekintettel az emberi méltóságra, segítsük a gyengébbet, és nem mindig az aranyérem a legfontosabb.
Nagyon sok tanítványa a mai napig is az általa elhintett eszmékből táplálkozik, és adja azt tovább az újabb és újabb generációknak. Személy szerint jómagam is őt tekintem legfőbb mesteremnek, aki számtalan területen szolgált példaképül, aminek azután szintén számos remek versenyző és amatőr sportoló köszönhette fejlődését, sikereit.
Nyugodjék békében!

Szőke Attila
elnök
Dél-pesti Dragonteam Kick-box és Szabadidősport Egyesület 

 

02.jpg

 

Harcművészeti bemutató

A júniusi edzőtáborban résztvettünk egy harcművészeti bemutatón is, ahol az elnökség tagjai többek között Kalmár Árpád, Garamvölgyi László, és Növényi Norbert. Remélem, senkinek nem ismeretlenek a nevek.
A bemutatón, ahogy a képeken is látszik, Fodor Zoltán, Szabó Bence, Birtha Dominik és Zajácz Bence képviselték nagy sikerrel a Dragonteam színeit.
Szőke Attila

 

img-20120622-00043.jpg

 

 

 

img-20120622-00048.jpg

 

Övvizsga, 2012. márc.11.

E napon zajlott egyesületünk történetének harmadik vizsgája. Közel harmincan, kicsik-nagyok, apukák-anyukák bizonyíthatták, hogy szorgos munkájuk eredményeként felkészülten indulhattak a megmérettetésen, és hogy megérdemelték azt a fokozatot, amit megcéloztak. Gyakorlatilag reális volt az összes elképzelés, így mindenki megkapta a sikeres vizsgát tanusító oklevelet. Néhány kép is készült a közel négy órás vizsgáról.
Szőke Attila
 

ov1.jpg  ov2.jpg

 

Csaptunkról írták

 kick-box030.jpg

 

Ővvizzga 2011

Február elején újabb övvizsgára került sor. 29 jelentkező tehetett próbát. A többség reálisan mérte föl képességeit, és el is érte a kívánt övfokozatot a cseppet sem könnyű megmérettetésen.
A kicsik között is volt néhány nagyon ügyes, tehetséges tanítvány, akik közül voltak, akik meggyőzték a vizsgabiztost tudásukról, aki azonban csak a tehetségét tudta fölmutatni, nem volt elég a "nagy ugráshoz" . Remélhetőleg az apró kudarc azonban előhívja az igazi sportolói tulajdonságokat: "csakazért is keményebben, szorgalmasabban dolgozom", "újra megpróbálom ", "bizonyítok a versenyeken". Mert valóban, az igazi sportoló nem adja fel, az igazi edző meg szurkol érte és segít neki ebben...

Az ővvizsga képeit megtekintheted a fotógalériában.

Szőke Attila

 

 

 

Újdonság!

Minden hónap első hétfőjén edzéseinken Bakó Gábor 2 danos Aikido mester lesz a vendégünk, aki bevezeti csapatunkat az Aikido harcművészet alapjaiba. Célunk az önvédelmi technikák választékának bővítése, elsajátítása, fejlesztése.
További jó hír, hogy szerdánként Marozsán János 1 danos mester is csatlakozik edzőként
egyesületünkhöz, a light-, full-contact, low-kick edzésekhez.
Mindkettőjüknek köszönjük a munkáját!
Földi Miklós
Szőke Attila

 

Csepeli ősz

A "Csepeli ősz" fesztiválon lehetőséget kaptunk, hogy egy kis bemutatót tarthassunk, népszerűsíthessük egyesületünket, valamint sportágunkat. Az éppen a mi műsorunk alatt zuhogó esőben kicsik és nagyok rendkívüli lelkesedéssel és ügyességgel mutatták be, hogy egy-két év alatt a semmiből hová lehet eljutni szorgalommal, kitartással. Köszönet a remek munkáért!
Attila bácsi.

Kép

Felnőtt edzés

Elindult a felnőtt edzés, mely light,full, low-kick contact
irányzatban tartunk. Egyenlőre hobbi szinten az egészséges életmód
elérésért, megtartásáért küzdve.Szeretettel várunk mindenkit 15-100
éves korig.

Hétfő: 18h 30- 20h30-ig
Szerda: 18h 30- 20h-ig
tartanak az edzések, a helyszín a tornacsarnok.

Földi Miklós 2.dan
Tel.:06-20-588-5546 

 

 

 

Az első tatami

Teljesült egy régi vágyunk! Tegnap (aug. 3-án) meg tudtuk vásárolni az egyesület első tatamiját!  Az augusztusi edzőtáborban már használatba is vehetjük. Remélhetőleg az elsőt idővel követik a többiek is.
Attila bácsi 
 

Kép

Edzőtábor

Véget ért az edzőtábor, edzői szemmel nézve elképesztő, hogy micsoda határtalan lelkesedést lehet előcsalogatni kicsikből, nagyokból, kezdőkből, haladókból. Sok résztvevőnél igen látványos előrelépés volt látható, amit az időre mért gyakorlatok is egyértelműen alátámasztottak. Az edzések kemények voltak, időnként ugyancsak próbára tették a résztvevők akaraterejét, állóképességét, erejét. részemről elismeréssel adózom minden egyes sportoló teljesítményének.
Ugyanakkor nem szabad elfeledkeznünk a szürke eminenciásokról sem: Köszönet jár a SZÜLŐK- nek is az igen lelkes, önzetlen segítségért is. Köszönet jár ,hogy rendszeresen hozzák-viszik a gyermekeket az edzésekre, versenyekre, igen hatékonyan közreműködnek az egyesület ügyeinek intézésében, a szponzorok megkeresésében, támogatások szerzésében, de "nasik"vásárlásában is. Sporteszközöket (boxzsákok) is hoztak a táborba, sőt a pihenőnapot is színesebbé tették a gyermekek számára egy íjász tanfolyammal, a zárónapot pedig fincsi torták készítésével "édesítették" meg. Ilyen körülmények között öröm dolgozni. Remélem, a következő tábor végén is hasonló jó tapasztalatokkal fogunk gazdagodni. Erre a táborra júl. végéig kell visszajelzést adni, kérem, hogy ne feledkezzünk el róla. 

Köszönettel
Attila bácsi 

Kép

Kedves sporttársak, látogatók! 

Nagyon jó hírrel kezdődik a május a Dragonteam számára:
májustól sikerült kibérelni az ÁMK tornatermét, így ezután már nem kell szoronganunk , kényelmesen edzhetünk, és jöhetnek az új jelentkezők is. Bízom benne, hogy ez az eredményekben is megmutatkozik. Következő célunk a tatami beszerzése, remélhetőleg a több reményre jogosító lehetőségből előbb-utóbb lesz is valami. Hiszek benne, hogy ha valamit nagyon akarunk, küzdünk érte, valamikor csak teljesül... (legalábbis az akarással, küzdéssel, a csapat munkájával nincsen gond).

Attila bácsi

 

Kép


Új év, új remények...

Mint minden tavasszal, idén is elkezdődött a versenyszezon. Alig egy éves múltú egyesületünkkel szemben túl nagy elvárások nem lehettek, így az esélytelenek nyugalmával vághattunk neki az év első megmérettetésének. Öt lelkes harcos érdemelte ki az indulás lehetőségét. A 25 kilós "törp" kategóriában két gyermek: Birtha Dominik és Zajácz Bence nevezett, és rögtön egy nagy múltú, patinás egyesület gyermekeivel kerültek szembe. Dominik előbb egy viszonylag könnyebb győzelemmel kezdett, okos, taktikus mozgással gyüjtögette a pontokat, és felülkerekedett. Bence alig pár hónapja kezdte el ezt a sportot, és cseppet sem megilletődve, gyönyörű fejrúgásokkal utasította maga mögé ellenfelét. Majd megint Dominik következett, és hiába rohamozott igen hevesen ellenfele, a győzelem mégis az Övé lett. Így tehát a döntőben háziverseny alakult ki, két DRAGONTEAM-es küzdött becsülettel, és bár Bence Dominiknak is bemutatta remek fejrúgását, a győzelem végül mégis a nagyobb rutinnal rendelkező Dominiké lett.

Következett a több, mint egy éves kihagyás után újra kezdő egykori tanítványom Tamás Alex. Első mérkőzésén technikai k.o-val győzedelmeskedett, majd a következő meccsén az idegeinket borzolva a "sírból hozta vissza a mérkőzést" a bedobással egy időben végrehajtott két pontos fejrúgással. Következett a kettős hosszabítás, ami végül Alex győzelmét eredményezte. A másik két versenyzőnél is csak a tisztes helytállás volt a cél, de ennél sokkal többet teljesítettek. Legény Heni szinte teljesen kezdő létére alaposa meglepte ellenfelét, az első menet végén három ponttal vezetett, a szünet után azonban a rutin győzőtt, az ellenfél ledolgozta hátrányát, s győzőtt a papírforma szerint. (Remélem, lesz visszavágó) Az ötödik versenyzőnek jóval nehezebb dolga volt. Kiss Sándor is szinte teljesen kezdő, kb 3-4 hónapja került hozzánk, példamutató szorgalommal edz, óriási szíve van, ami itt is megmutatkozott. Tapasztalt ellenfelével szemben kicsit meg volt illetődve, de igen becsületesen küzdött. Sajnos összeszedett egy sérülést, így nem Ő győzött. A 3.-4. helyért azonban így is pástra állt. Pech-jére ellenfele összetévesztette a semi-contactot a full-contacttal, és újabb sérülés lett a vége. Sajnos a bírók ezt nem így látták, pedig a fel-előreugrásból szinte nyújtott kézzel végrehejtott "taglózás" nem igazán semi- technika. De nem adta fel, végigharcolta a mérkőzést. Ilyen egy igazi versenyző!... Az öt induló végülis két aranyérmet és egy ezüstérmet gyűjtött be.

Összefoglalva: Remek kis csapat a DRAGONTEAM, és még van jó néhány remek
versenyzőjelölt, akik minden bizonnyal szintén bizonyítani fogják, hogy igenis jó uton járunk, van helyünk a versenyzők között!

Szőke Attila

Kép

2010 versenyévad

Február közepétől elkezdődtek a 2010-es versenyévad számunkra fontos eseményei: először febr.13-án tartottunk egy nagy sikerű bemutatót, majd 20-án az ÁMK-ban több más sportággal együtt vettünk részt egy közös bemutatón, ahol számot adhattunk tudásunkról, tájékoztatást adhattunk az érdeklődőknek arról, hogy mi is az a kick-box, annak is a semi-contact ága, bebizonyíthattuk, hogy igenis, kicsiknek, nagyoknak, fiúknak, lányoknak egyaránt ott a helyük az edzéseken, és viszonylag rövid idő alatt jelentős haladást lehet elérni, és lehet hasznosan is eltölteni a szabadidőt. Ez a bemutató is nagy tetszést aratott, majd a többi sportág résztvevőivel közösen egy igen jó hangulatú hancúrozással fejeztük be a programmot.
Ezután, febr. 24-én sor került egyesületünk történetének második vizsgájára, ahol hivatalosan is értékelésre kerültek az eddig megszerzett tudások. Voltak, akik túlzottan is szerények voltak, és tényleges tudásuk meghaladta a megcélzott övfokozatot, de őszintén meg kell mondani, volt olyan is, aki alatt "hatalmas amplitúdóval" rezgett a léc. Összességében, mindenkinek sikeres volt a vizsgája, és remélhetőleg ez újabb lendületet ad az edzéseken, és a versenyekre való felkészüléseken. Ha elkészülnek a képek, azok is fölkerülnek.

  

Kép

 

 

Kép