Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

DRAGONTEAM KICKBOX - CSEPEL

MÚLT

Közel 30 éves, más egyesületeknél eltöltött évek után  2008 év végén kezdte meg működését kis csapatunk néhány fővel. Azóta egyre többen látogatják edzéseinket, és válnak eltökélt kickbox -os  sportolóvá. Először a Karácsony Sándor Általános Iskolában dolgoztunk, de mára már kinőttük az első pici edzőtermünket, nem utolsó sorban Holczhauser  Gábor testnevelő tanár lelkes támogatásának köszönhetően.

 
JELEN

Mostani edzéseinket a csepeli Jedlik Ányos Gimnázium tornatermében tartjuk (1211. Bp. Táncsics M. u. 96) Kép
Ide, a "Jedlikbe" várjuk a sportolni   vágyó fiatalokat.  Szándékosan sportolót és nem versenyzőt írtam, mert szerintem a sportoló magában foglalja a versenyzőt is, másrészt valami magasztosabbat, többet jelent számomra. Egy életformát, tartást, viselkedést, toleranciát a  gyengébbel, az elesettebbel szemben. Bár nagyobb gyermekek is járnak hozzánk, szeretnénk egyre több kicsit is bevonni munkánkba. Nem csak  versenyzőket nevelünk, hanem a sportot  csak hobby szinten művelőket is szívesen látjuk, kicsiket-nagyokat, akár szülőket is. Érdemes kisgyermek korban (5-6éves) elkezdeni  az edzéseket, hiszen ebben a korban a legfogékonyabbak, legformálhatóbbak a fiatalok, és a rendszeres mozgás feltétlenül szükséges az egészséges fejlődésükhöz.

Az edzések pozitív hatásai:
Mindamellett, hogy „egy kis mozgás senkinek sem árt”, számos egyéb előnye is van a rendszeres sportolásnak:

 • Kép megtanulják beosztani az idejüket, hiszen kevesebb szabadidő marad, a tanulás  pedig szintén nagyon  fontos dolog. Volt tanítványaim között is többen kaptak „ kiváló sportoló, jó tanuló” kitüntetést, de a „csak” jó tanulás is sokukra jellemző.
 • megtanulják, hogy a kitűzött célért meg kell dolgozni, áldozatokat kell hozni, és sokszor
  hosszú évekig keményen kell küzdeni.
 • átérzik a kollektíva, a csapat jelentőségét, az egymásra való odafigyelést, a kisebbek segítését, amit egészen biztos, hogy az évek múltán ők is továbbadnak a majdani kicsiknek.
 • rengeteg szép élményben, utazásban lehet részük, amit nem biztos, hogy máshol megtalálnak, hiszen egy-egy nagy versenyen való részvétel hihetetlen lenyűgöző hatással bír.
 • megtanulják  elviselni a sikert (nem lesznek nagyképűek), és feldolgozni a kudarcot, vereséget - ahogy az életben is gyakran szükség van rá, hogy újabb lendületet vegyünk, újra talpra álljunk egy-egy vereség, megtorpanás után.
 • segít elkerülni az elhízást, illetve a már túlsúlyos fiataloknak visszanyerni alakjukat, fittségüket - jó kondícióban lesznek.
 • tartást, önbizalmat ad, határozott fellépést. Ha szükség van rá, segít megvédeni önmagát, esetleg mások segítségére siet.
 • kevesebb lesz a „csellengő”, céltalanul bóklászó fiatal az utcákon, a „kulcsos gyerekek” is hasznosan  tölthetik az idejüket.
 • kevesebb lesz a mozgássérült, gerincferdüléses, púpos gyerek, akik csak a számítógép előtt élik le az életüket. Az is fontos része lett az életünknek, de úgy gondolom, az egészség is legalább olyan fontos.
 • és végül még egy tapasztalat: igen jó eredményeket értem el korábbi egyesületemnél a hiperaktív, valamint a mozgáskoordinációs gondokkal küzdő gyerekekkel is. Mi sem bizonyítja jobban gondolataim helyességét, hogy egyik neves egyesületünk is szinte szó szerint átvette ezt a 2008. őszi plakátjainkon is olvasható programunkat. Szép példája, hogy nem szégyen a kis csapatoktól is a jót  eltanulni és alkalmazni a nemes cél érdekében. Természetesen ez fordítva is igaz, a nagyoktól is lehet, és kell is tanulni, de csak a jót, hasznosat. 
 
JÖVŐ

  Kép A jelenlegi, oroszlánkörmeiket már-már próbálgató, hobbysportolókból azokkal, akik  igénylik, és persze alkalmasak rá, szeretnénk és fogunk is  versenyekre járni , illetve már el is kezdtük. Először persze kisebb versenyeket látogatunk, de egészen biztosan ki fogunk kerülni a magyar bajnokságra, és a nemzetközi versenyekre is. Bátran, büszkén mondhatom, hogy az előbb említett neves egyesületünk utánpótlás (lassan már  junior-felnőtt) korosztályúak 80-90%-a nálam tette meg első kickbox-os  lépéseit, pedig akkor még (10 évvel ezelőtt) harcolnom kellett azért, hogy ezek az akkori csöppségek igazi „kickboxot” művelhessenek. Szerencsére az élet engem igazolt, és mára már nemzetközi hírű profik váltak belőlük. Minden elismerést megérdemelnek ők is, jelenlegi edzőjük is.  Szeretnénk más egyesületek felé is nyitottak lenni, hiszen a kölcsönös ismeretszerzés mindenkinek hasznos lehet. Részemről szívesen fogadok „vendég gyerekeket” is, és örömmel adom át tapasztalataimat más magasan képzett, ám gyermeknevelés terén még gyakorlatlan edzőtársaimnak is, bár előfordul, hogy az ilyesfajta együttműködésnek a gőg, a büszkeség és az irigység gátat vet. Bízom benne, hogy erre a sportágra ez nem jellemző. Ez mindenkinek érdeke, és elsősorban a magyar kickbox sport profitálhat belőle.

Kép