Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

VEZETŐEDZŐ
Szőke Attila II. dan

Kép 1951-ben születtem, amiből látható, hogy nem tartozom a fiatalabb generációhoz. Ennek meg van az előnye is, hiszen az évek során rengeteg tapasztalat, bölcsesség halmozódott fel bennem, amit aztán remekül tudok hasznosítani az életben, és az edzéseken is. Sajnos az én gyerekkoromban a kickbox még alig-alig volt fellelhető. Magyarországon akkor még más szelek fújdogáltak. Lányommal együtt kezdtem sportolni 1984-ben, 33 évesen!  Akkori mesterünk Somogyi Károly volt, aki hagyományos karatét oktatott, és ez mély nyomokat hagyott bennem, ebből a „szellemiségből” nagyon sokat átvittem az én munkámba is, és a mai napig profitálok belőle. A másik eredménye a sportnak, hogy akkoriban – ülő munkám miatt – egyre többször szenvedtem gerincbántalmaim miatt, sokszor már hetekig kínlódva a fájdalomtól. Amióta elkezdtem az aktív sportot, egyetlen egyszer sem tért vissza ez a „becsípődés”. Mindenkinek ajánlom figyelmébe ezt a tapasztalatot. 7 év után lányommal átmentünk következő mesterünkhöz, Király Istvánhoz, akitől szintén nagyon sokat tanultam, és ezt edzői munkámmal igyekeztem is meghálálni, sok remek, eredményes versenyzőt nevelve az egyesületnek. Hiszem, tudom, hogy ezt a nívós, eredményes munkát tovább folytatva néhány év múlva a Dragonteam is sok saját nevelésű sportolóval büszkélkedhet, de a „hobbysportolókra” is büszkék leszünk, ha egészséges, stramm fiatalokká válnak.

A családról
Szűkebb családunk 4 főből áll: feleségem, két gyermekem, valamint jómagam. Igazi sportos család, mindig is közel álltunk a sporthoz, akár versenyzői, akár hobby szinten. A mai, sokszor elhidegült szülő-gyerek kapcsolatok világában igen jótékony hatása van a közös élményeknek, elfoglaltságoknak.

Lányom
Beatrix (1979) 5 éves kora óta sportol, művészi tornával kezdte, néhány hét után átváltott karatéra. Kb. 7 évig sikeresen művelte, majd átváltott a kickbox-ra, ahova én is követtem. 18 éves koráig együtt jártunk az edzésekre, versenyekre, számtalan aranyérmet, kupát szerzett, majd hirtelen abbahagyta. Nyolc év kihagyás után -miután már évek óta Észak-irországban élt és dolgozott-, újrakezdte, majd (Spanyolországban) egy  világbajnoki bronzéremmel fejezte be sportpályafutását.

Fiam
Milán (1982) szintén 5 évesen kezdte a sportot, ő a birkózást választotta. Ő is számtalan érem, oklevél, kupa birtokosa. Tagja volt a magyar szabadfogású birkózó válogatottkeretnek, azonban sorozatos vállsérülései miatt kénytelen volt a versenyzést abbahagyni. Jelenleg az Eötvös Lóránd Tudomány Egyetem Sportrekreáció szakának hallgatója, várhatóan tanulmányai végeztével számíthatunk segítségére az edzéseken.

 

 

Kép

 

 

Ulrich Zoltán

Light Contact edző

1978-ban születtem, mondhatnám, hogy korosztály tekintetében a középmezőnybe tartozom. Közel 20 éve,
13 éves korom óta foglalkozom a kick-box-szal. Akkoriban még egyáltalán nem volt elterjedt ez a sportág, de első és egyetlen edzőmnek, Zrínyi Miklósnak köszönhetően megszerettem és a mai napig életem részének tudhatom. Példaképem pályafutása irányt mutat nekem is, mivel ő azóta megszerezte a mesteredzői minősítést, valamint jelenleg a Kick-box válogatott szövetségi kapitánya.

2009-ig versenyszerűen űztem a sportot két szabályrendszerben is, majd a versenyzés befejeztével edzőként folytattam pályafutásom. A Testnevelési Főiskolán 2006-ban szereztem edzői képesítést tudatosan készülve a későbbiekre. Jelenleg Light Contact edzéseket tartok, melyben különböző sikereket értem el az évek során (pl.: világkupa 3. helyezés, többszörös országos 2. helyezés, valamint számos nemzetközi versenyen álltam a dobogón).

Pár szóban a magánéletről is: a kedvesemmel 2010-ben házasodtunk össze és 2011 végén született meg első gyermekünk. Jelenleg ez nagy örömmel és várakozással tölt el minket és családunkat egyaránt (de úgy gondolom, ezt nem kell mondanom azoknak, akik szülőként olvassák ezen sorokat ).

 

Fodor Zoltán

  

arckep-001.jpg

1975-ben születtem Budapesten.

  2009 óta foglalkozom a kick-box sporttal. Az akkor még óvodás korú fiamat lekísérve az edzésekre, azon vettem észre magam, hogy én is csapattaggá váltam.

  Edzőmnek, Szőke Attila 2danos mesternek köszönhetem, hogy megszerettem ezt a testet-lelket erősítő és formáló sportot. Eltökéltsége, szakmai hozzáértése, emberekhez való viszonya, kitartása példaértékű számomra.

  2011-ben bírói végzettséget szereztem, azóta rendszeresen járok kisebb-nagyobb versenyekre. Örömömre szolgál, hogy többször kaptam meghívást Diákolimpiára, OB-ra, és a Szegedi Világkupára is.

  2013-ban végeztem el a Testnevelési Egyetem által szervezett középfokú edzői tanfolyamot. Így már magasabb szinten segítem továbbra is a versenyre készülő és a hobby szinten sportolókat.

  Feleségemmel és 2 gyermekemmel élek, akiket időnként sikerül lecsábítani az edzésekre.

  Amit a szakmaiságon túl megpróbálok továbbadni az edzéseken: tisztelet, becsület, hűség, fegyelem, kitartás.